Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, με τα «βλέμματα» σε Fed, Ιράν και εμπόριο

tags :
Οριακές μεταβολές στη Wall Street, με τα «βλέμματα» σε Fed, Ιράν και εμπόριο
Οι επενδυτές παρακολουθούν τις γεωπολιτικές εξελίξεις και την εμπορική διαμάχη με την Κίνα, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ομιλία του προέδρου της Fed
Με οριακές μεταβολές άνοιξαν σήμερα (25/6/2019) οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, αλλά και την εμπορική διαμάχη με την Κίνα, ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε ομιλίες αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της, Jerome Powell.
Οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν νέες ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής, λίγες ημέρες αφότου η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ εμφανίστηκε ανοιχτή σε μειώσεις.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,1% στις 26.742 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει οριακή πτώση στις 2.945 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,1% χαμηλότερα, στις 7.999 μονάδες.


Στο γεωπολιτικό «μέτωπο», ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ανακοίνωσε χθες την επιβολή νέων «σκληρών κυρώσεων» ενάντια στο Ιράν, ως απάντηση στην κατάρριψη ενός αμερικανικού drone από ιρανικές δυνάμεις την προηγούμενη εβδομάδα, την ίδια ώρα που δηλώνει ότι είναι πρόθυμος να συζητήσει με την Τεχεράνη.
Οι εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν αυξήθηκαν από τότε που ο Trump απομάκρυνε τη χώρα του από την πολυμερή συμφωνία πυρηνικής ενέργειας με το Ιράν, που είχε συναφθεί κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του Obama.
Ορισμένες κυρώσεις που είχαν αρθεί σύμφωνα με τη συμφωνία αυτή άρχισαν να ισχύουν εκ νέου μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ.
Αυτές οι εντάσεις αυξήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, μετά από επιθέσεις σε δύο πετρελαιοφόρα κοντά στο Στενό του Ορμούζ με τις ΗΠΑ να κατηγορούν το Ιράν ότι βρίσκεται πίσω από αυτές.
Το Ιράν αρνείται ότι πραγματοποίησε τις επιθέσεις.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές αναμένουν με αγωνία την επικείμενη συνάντηση ανάμεσα στον Trump και τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των G20 στην Ιαπωνία αυτή την εβδομάδα.
Στα εταιρικά νέα, άλμα άνω του 27% σημειώνει η μετοχή της Allergan, καθώς η φαρμακευτική εταιρεία AbbVie επιβεβαίωσε ότι προχωρά στην εξαγορά της εταιρείας παρασκευής του Botox, σε μια συμφωνία σε μετρητά και μετοχές, ύψους περίπου 63 δισ. δολ.
Η μετοχή της AbbVie υποχωρεί περισσότερο από 14%.
Το τίμημα του deal περιλαμβάνει premium 45% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Allergan τη Δευτέρα (24/6), στα 129,57 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης