Η τακτική ΣΥΡΙΖΑ να κινδυνολογεί… για την ΝΔ θα αποτύχει – Η διαφορά θα φθάσει τις 12 με 13 μονάδες

Η τακτική ΣΥΡΙΖΑ να κινδυνολογεί… για την ΝΔ θα αποτύχει – Η διαφορά θα φθάσει τις 12 με 13 μονάδες
Η ΝΔ θα έχει μια περίοδο ίσως 12 με 18 μήνες όπου θα μπορεί να ασκήσει το κυβερνητικό της έργο με μεγάλη άνεση οπότε αυτό το διάστημα θα πρέπει εμπροσθοβαρώς να υλοποιήσει σοβαρές θεσμικές πρωτοβουλίες
Το κόμμα που χάνει, το κόμμα που βλέπει την προδιαγεγραμμένη ήττα, που βλέπει ότι είναι αναπόφευκτη η νίκη του αντιπάλου καταφεύγει συνήθως σε στρατηγικές που εκ των πραγμάτων θεωρούνται δοκιμασμένα…αποτυχημένες.
Η τακτική ΣΥΡΙΖΑ να κινδυνολογεί ότι εάν έρθει η ΝΔ θα γίνουν οι συνταξιούχοι φτωχότεροι, ότι θα απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι, ότι θα φέρει τέταρτο μνημόνιο και θα συμπλέει με το ΔΝΤ είναι 100% λάθος και θα αποδειχθεί στην κάλπη.
Οι πολίτες δεν πείθονται από επιχειρήματα κινδυνολογίας.
Συν τοις άλλοις ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε το τρίτο μνημόνιο συνεργάστηκε με όλους τους δανειστές οπότε δεν έχει ούτε ηθικό ούτε ιδεολογικό πλεονέκτημα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εφάρμοσαν τα μνημόνια στην Ελλάδα με μεγάλη συνέπεια, οπότε ας αφήσουν κατά μέρος την κριτική στα μνημόνια.
Ίσως η μόνη κριτική που μπορεί να ασκηθεί είναι ποιος το εφάρμοσε καλύτερα όχι κάτι άλλο…
Με βάση σοβαρές ενδείξεις έμπειρος δημοσκόπος δήλωνε στο bankingnews τα εξής «το τελευταίο διάστημα καταγράφονται ορισμένες τάσεις που χρήζουν ιδιαίτερης ανάλυσης και προσοχής.
Φαίνεται ότι η διαφορά ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σταδιακά διευρύνεται και πιθανότατα να ξεπεράσει τις 12 μονάδες.
Η ΝΔ μπορεί να βρεθεί μεταξύ 37% και 38% έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται για διαφορά 12 με 13 μονάδες.
Η επόμενη βουλή θα είναι μάλλον 6κομματική όπερ σημαίνει ότι η ΝΔ θα έχει αυτοδυναμία με 156 βουλευτές και δεν θα χρειαστεί να συνεργαστεί με κάποιο κόμμα.
Το πιο σημαντικό στοιχείο πάντως είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις δυο εβδομάδες πριν τις εκλογές δεν καταφέρνει να συσπειρωθεί οπότε οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε βαριά ήττα.
Η ήττα αυτή θα οδηγήσει σε εσωστρέφεια τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά επειδή ο Τσίπρας δεν μπορεί να αμφισβητηθεί καθώς δεν υπάρχει άλλος ηγετικός πόλος θα παραμείνει αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΝΔ θα έχει μια περίοδο ίσως 12 με 18 μήνες όπου θα μπορεί να ασκήσει το κυβερνητικό της έργο με μεγάλη άνεση οπότε αυτό το διάστημα θα πρέπει εμπροσθοβαρώς να υλοποιήσει σοβαρές θεσμικές πρωτοβουλίες και να αναλάβει ακόμη πιο σοβαρές αποφάσεις.
Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι ο μήνας του μέλιτος της ΝΔ δεν θα διαρκέσει ένα μήνα κατά τα πρότυπα της αρχαίας Σπάρτης όπου ο μήνας του μελιού κρατούσε ένα μήνα αλλά τουλάχιστον 12 με 18 μήνες»

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS