Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

«Ασανσέρ» η μετοχή της ΔΕΗ – Σήμερα (24/6) στο +8% - Πωλήσεις μονάδων, μείωση κόστους θέλει η αγορά

tags :
«Ασανσέρ» η μετοχή της ΔΕΗ – Σήμερα (24/6) στο +8% - Πωλήσεις μονάδων, μείωση κόστους θέλει η αγορά
Τους τελευταίους μήνες η μετοχή έχει καταγράψει σε τουλάχιστον 9 συνεδριάσεις μεγάλες διακυμάνσεις
Σε «ασανσέρ» έχει μετατραπεί η μετοχή της ΔΕΗ το τελευταίο χρονικό διάστημα, αφού οι ειδήσεις που βγαίνουν για την εταιρεία αυξάνουν τη μεταβλητότητα και την οδηγούν πότε σε μεγάλες απώλειες και πότε σε μεγάλη άνοδο.
Σήμερα η μετοχή της ΔΕΗ διαπραγματεύεται πάνω από τα 1,92 ευρώ με άνοδο 8% και όγκο συναλλαγών 590 χιλ. τεμάχια σε μία συνεδρίαση η οποία χαρακτηρίζεται από άνοδο του γενικού δείκτη, αλλά και από χαμηλή αξία συναλλαγών.
Οι εξηγήσεις που έδωσε η διοίκηση της ΔΕΗ την προηγούμενη εβδομάδα αναφορικά με τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για επιστολές τραπεζών ή και για εξαιρετικά αρνητικά αποτελέσματα ισορρόπησαν τη μετοχή στη συνεδρίαση της Παρασκευής 21/6 με τη μετοχή να κλείνει με άνοδο 3%.
Είχε προηγηθεί πτώση 17,3% στη συνεδρίασης της περασμένης Πέμπτης λόγω πληροφοριών για μεγάλες ζημιές στο πρώτο τρίμηνο και αρνητικό EBITDA που θα δημιουργούσε θέμα στις ρήτρες των τραπεζικών δανείων.
Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που η μετοχή κατέγραφε ακραίες διακυμάνσεις.
Από τις 23 Απριλίου έχουν καταγραφεί μεγάλες μεταβολές σε τουλάχιστον 9 συνεδριάσεις.
Η πτώση ξεκίνησε με τη δημοσίευση των αρνητικών αποτελεσμάτων όπου ο τίτλος υποχώρησε στα 1,26 ευρώ και σταδιακά αλλά κυρίως μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών κινήθηκε έντονα ανοδικά μέχρι και τα 2,22 ευρώ λόγω προσδοκίας για αλλαγή κυβέρνησης και σχέδιο διάσωσης από τη ΝΔ.
Η αγορά φαίνεται πως περιμένει πώληση υδροηλεκτρικών και λιγνιτικών μονάδων, μείωση προσωπικού αλλά και αναζήτηση επενδυτή και γι’ αυτό η μετοχή κινείται με σημαντική άνοδο.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης