Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ανοδικά αλλά χωρίς ιδιαίτερο ενθουσιασμό

tags :
Μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ανοδικά αλλά χωρίς ιδιαίτερο ενθουσιασμό
ΑΓΟΡΑ: Τεχνικό πρόβλημα από τον πάροχο δε μας επέτρεψε να δούμε άνοιγμα αλλά ούτε και να είμαστε στην ώρα μας στο σχόλιο. Η συνεδρίαση είναι ανοδική με τι ΔΕΗ και τις τράπεζες στο επίκεντρο.

Φαίνεται πως οι εξηγήσεις από τη διοίκηση της ΔΕΗ δίνουν κάποια ανάσα στους αγοραστές, αλλά κυρίως θεωρούμε πως ο σχεδιασμός της ΝΔ για την επόμενη μέρα αρέσει στους επενδυτές. Πώληση μονάδων, μείωση προσωπικού, εξόδων κτλ.

Η αγορά κοιτάζει από κοντά τις δημοσκοπήσεις και φυσικά τις ανακοινώσεις των κομμάτων. Από την άλλη βέβαια κοιτάζει και τις γενικές συνελεύσεις, οι οποίες είναι αρκετές αυτές τις ημέρες. Μερίσματα, επιστροφές κεφαλαίου και κάποια εικόνα για την πορεία στους έξι μήνες δημιουργεί επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον.

ΔΕΗ: Στα 1,8810 ευρώ με άνοδο 5,67% όγκο 246 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 436 εκατ. ευρώ. Πρέπει να δράσει άμεσα η νέα κυβέρνηση. Ό,τι και να λέει η διοίκηση τα νούμερα δυστυχώς δείχνουν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Εδώ και πολλά χρόνια δίνονται μόνο παροχές και δώρα. Πρέπει να γίνουν σε σύντομο χρόνο όσα δεν έγιναν επί σειρά πολλών ετών. Πιστεύουμε όμως πως θέλει αποφασιστικότητα για να καμφθούν οι αντιδράσεις.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεχωρίζει στην πρώτη ώρα η Εθνική Τράπεζα με σημαντική άνοδο άνω του 4%. Άλλωστε είχε κάνει και καλή διόρθωση στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Οι υπόλοιπες έχουν άνοδο κάτω του 2%. Η Αττικής έχει σημαντική άνοδο.

ΤΙΤΑΝ: Δεν μπορεί η μετοχή να δώσει καλή κίνηση και προφανώς αυτή η πορεία συνδέεται με την προσπάθεια να αποχωρήσει από την Ελλάδα.

ΕΥΔΑΠ: Καθησυχαστική η διοίκηση αναφορικά με την απαίτηση κεφαλαίων από την ΕΥΔΑΠ Παγίων για την τιμή του ακατέργαστου νερού. Τα γράφει εδώ και χρόνια ο ισολογισμός. Το κράτος δεν κάθεται όπως φαίνεται στο τραπέζι για να δώσει λύση. Η Παγίων δεν έχει σχέση και αρμοδιότητα. Παλεύει τα 7 ευρώ η μετοχή.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Η γενική συνέλευση σήμερα θα κληθεί να εγκρίνει το μέρισμα των 0,36 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 3,5%. Άμεσα το κόβει η εισηγμένη.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Συνεχίζει να υποχωρεί η μετοχή και προσεγγίζει και πάλι τα 2 ευρώ. Ας ελπίσουμε ότι δε θα δει ξανά τα 1,80 ευρώ όπως την τελευταία φορά.

ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ: Κλείδωσε η μετοχή στο +10% με όγκο 5 χιλ. τεμάχια. Στην τιμή των 0,09 ευρώ αυτός ο όγκος αντιστοιχεί σε 600 ευρώ.

ΛΥΚΟΣ: Στο +4% και στα 1,09 ευρώ με όγκο 80 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 22,5 εκατ. ευρώ. Σιγά-σιγά γίνονται αντιληπτές οι ευκαιρίες στο ΧΑ.

ΜΙΚΡΑ: Σήμερα η εικόνα δείχνει πως δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Χαμηλοί οι όγκοι σε πολλές μετοχές και ξεχωρίζουν λίγες.

Γιώργος Κατικάς
George.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης