Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Δικαστικό πραξικόπημα με τα 50 στελέχη πρώην και νυν της τράπεζας Πειραιώς – Μια εφοριακός…αντέγραψε το πόρισμα

Δικαστικό πραξικόπημα με τα 50 στελέχη πρώην και νυν της τράπεζας Πειραιώς – Μια εφοριακός…αντέγραψε το πόρισμα
Οι πρακτικές αυτές της δικαιοσύνης δεν συνάδουν με το δημοκρατικό πολίτευμα όπου επιτρέπει στον κάθε πολίτη να υπερασπιστεί τον εαυτό του με αξιοπρέπεια.
Την 1η Ιουλίου 2019 αλλάζει ο ποινικός κώδικας και τα τραπεζικά στελέχη δεν θα αντιμετωπίζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι.
Συν τοις άλλοις με βάση τον νέο ποινικό κώδικα πρέπει να αποδεικνύεται η βλάβη και η ζημία του νομικού προσώπου ή τρίτων από τις πράξεις ή παραλείψεις των τραπεζικών στελεχών.
Με βάση τον νέο ποινικό κώδικα η υπόθεση του πορίσματος της Τράπεζας της Ελλάδος για την Πειραιώς δεν μπορεί να παραμείνει στην Εισαγγελία κατά της διαφθοράς αλλά θα πρέπει να πάει σε ανακριτή και να πάρει εφόσον προκύπτουν στοιχεία τον δρόμο της τακτικής δικαιοσύνης.
Η εισαγγελία διαφθοράς εδώ σχεδόν 18 μήνες κρατούσε την υπόθεση… θυμήθηκε να την επαναφέρει στο προσκήνιο μόλις μια εβδομάδα πριν αλλάξει ο ποινικός κώδικας.
Η υπόθεση του πορίσματος της ΤτΕ για την τράπεζα Πειραιώς και τον επιχειρηματία Λογοθέτη έχει αναλυθεί διεξοδικά από το bankingnews.
Είναι ο μόνος – στην κυριολεξία – επιχειρηματίας που επειδή συκοφαντήθηκε μέσω του πορίσματος διευθέτησε υποθέσεις 500 εκατ σε δάνεια και τα ελάχιστα που έχουν απομείνει εξυπηρετούνται κανονικά.
Η ΤτΕ επέδειξε μια εμμονή εμπλέκοντας πλήθος τραπεζικών στελεχών της παλαιάς διοίκησης της Πειραιώς καταλήγοντας σε ένα διάτρητο πόρισμα γενικών αναφορών χωρίς καμία πραγματική απόδειξη….αλλά με εικασίες.
Φθάνοντας στο σήμερα η εισαγγελία κατά της διαφθοράς στηρίχθηκε στο πόρισμα της ΤτΕ το οποίο επί της ουσίας είναι διάτρητο και σε μια εφοριακό στην οποία ανέθεσαν να γνωμοδοτήσει.
Στην εφοριακό δόθηκε χρόνος από τις 21 Μαίου έως τις 21 Ιουνίου 2019.
Το παράδοξο είναι ότι η γνωμοδότηση της εφοριακού δεν είναι τίποτε άλλο από επανάληψη του πορίσματος της ΤτΕ.
Πρόκειται για μια διαδικασία παρωδία.
Όμως δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα.
Η εισαγγελία ζητάει μέσα σε 48 ώρες 50 στελέχη της παλαιάς και νέας διοίκησης της Πειραιώς να καταθέσουν τα υπομνήματα τους τα οποία υπολογίζονται σε 25.000 σελίδες και η εισαγγελία θα διαβάσει τις 25.000 σελίδες σε 24 ώρες για να αποφασίσει εάν θα ασκήσει ή όχι ποινικές διώξεις.
Πραγματικός τραγέλαφος.
Η εισαγγελία έχει προβεί σε ένα μεγάλο ολίσθημα γιατί εδώ δεν τίθεται θέμα εάν παραβιάζεται ή όχι το γράμμα του νόμου αλλά η λογική.
Γιατί η εισαγγελία δεν ζήτησε τις απολογίες 2 ή 3 ή 4 μήνες νωρίτερα ώστε να υπάρχει ο χρόνος όλοι να απαντήσουν και να υπερασπιστούν τις θέσεις τους;
Οι πρακτικές αυτές της δικαιοσύνης δεν συνάδουν με το δημοκρατικό πολίτευμα όπου επιτρέπει στον κάθε πολίτη να υπερασπιστεί τον εαυτό του με αξιοπρέπεια.
Η δικαιοσύνη ποδοπατεί την αξιοπρέπεια των στοχοποιημένων 50 στελεχών της Πειραιώς και το ακόμη σημαντικότερο δείχνει ότι κινείται με απίστευτη προχειρότητα.
Πηγές σε νομικούς κύκλους αναφέρουν στο bankingnews ότι δεν υπάρχει άλλη φορά ανάλογο προηγούμενο.
Δεν αποκλείεται να υπάρξουν αντιδράσεις από νομικούς κύκλους για την όλη υπόθεση που ξεπερνάει κάθε λογική και ποδοπατεί τους κανόνες δικαίου και το κυριότερο καταστρατηγεί το δικαίωμα των πολιτών να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.
Προκαλούν θλίψη οι έσχατες εξελίξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης