Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βορίδης (ΝΔ): Ο λαός θέλει να δει τα τουρκικά γεωτρύπανα να αποχωρούν από την περιοχή - Aναξιόπιστος ο Τσίπρας

Βορίδης (ΝΔ): Ο λαός θέλει να δει τα τουρκικά γεωτρύπανα να αποχωρούν από την περιοχή - Aναξιόπιστος ο Τσίπρας
"Ο Α. Τσίπρας είναι  ο πλέον αναξιόπιστος πολιτικός που γνώρισε ποτέ η χώρα", σύμφωνα με τον Μ. Βορίδη
«Ο λαός µας θέλει να δει τα τουρκικά γεωτρύπανα να αποχωρούν από την περιοχή», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής το στέλεχος της ΝΔ και υποψήφιος του κόµµατος στην Ανατολική Αττική, Μάκης Βορίδης, χαρακτηρίζοντας τον Α. Τσίπρα ως τον πλέον αναξιόπιστο πολιτικό.
Ο κ. Βορίδης κληθείς να απαντήσει εάν ανησυχεί για τυχόν θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο,  τονίζει ότι «σήµερα η Τουρκία παραβιάζει την κυριαρχία της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας, ενός κράτους που η Ελλάδα έχει υποχρέωση να συνδράµει και να υποστηρίξει όταν δέχεται προσβολές στην κυριαρχία του» και προσθέτει ότι «ο λαός µας θέλει να δει τα τουρκικά γεωτρύπανα να αποχωρούν από την περιοχή».
Σημειώνει πως θα πρέπει να εξαντληθούν τα διπλωματικά µέσα, να  αξιοποιηθούν οι διεθνείς συµµαχίες και να δούµε αν υπάρξουν τελικά οι λεγόμενες κυρώσεις και αν θα είναι αποτελεσματικές.
«Τελικά όµως όλα θα κριθούν από την επίτευξη του τελικού στόχου, που είναι η αποκατάσταση της τρωθείσης κυριαρχίας της Κύπρου και η αποµάκρυνση των τουρκικών γεωτρύπανων από την περιοχή», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Σχολιάζοντας τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ, αφού αναφέρει ότι «δεν συγκαλείται για να δηλώσει εν συνεχεία ο πρωθυπουργός ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί η εξόρυξη ούτε για να δηλώσει ότι θα πάει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συζητήσει το θέµα των κυρώσεων», υποστηρίζει πως «φανερώνει ότι ο κ. Τσίπρας εγγράφει τα πάντα στην εξυπηρέτηση των προεκλογικών επικοινωνιακών του σκοπιµοτήτων» και αυτό επισήμανε και η ΝΔ.
Περαιτέρω, τονίζει ότι ο Α. Τσίπρας είναι  ο πλέον αναξιόπιστος πολιτικός που γνώρισε ποτέ η χώρα και πως οι εξαγγελίες του «απλώς θυµίζουν το πόσα ψέµατα έχει πει, το πόσο απροκάλυπτα και ξεδιάντροπα κορόιδεψε τον λαό µας, το πόσα έταξε και τελικώς δεν υλοποίησε τίποτε».
Κληθείς να απαντήσει στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΝΔ με αιχμή  τα εργασιακά έχει κρυφή ατζέντα που οδηγεί στην περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, ο κ. Βορίδης αναφέρει «τι να απαντήσω;
Στο φαντασιακό του κ. Τσίπρα;
 Που, επειδή δεν µπορεί να αντιπαρατεθεί µε το πρόγραµµα της Νέας ∆ηµοκρατίας, το πραγµατικό, αυτό το οποίο εξαγγέλλει η Ν∆, αυτό για το οποίο ζητάει την καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό, κατασκευάζει ένα άλλο, ένα δικό του, ένα πρόγραµµαµπαµπούλα, το οποίο δεν το έχουμε εξαγγείλει, δεν το έχουμε υποστηρίξει, έχουμε αντιθέτως πει ότι δεν πρόκειται να εφαρµόσουµε οτιδήποτε σχετικό, αλλά ο κ. Τσίπρας επιμένει να σκιαμαχεί µε ένα πρόγραµµα-καρικατούρα, αποκύημα της φαντασίας του».
Ξεκαθαρίζει ότι η ΝΔ θα δημιουργήσει νέες, καλά αµειβόµενες και σταθερές θέσεις εργασίας στηρίζοντας την ιδιωτική οικονομία και πρωτοβουλία και προσελκύοντας επενδύσεις.
Τέλος, σχετικά με τις υποθέσεις που θα διερευνήσει η Βουλή εάν η ΝΔ είναι η επόμενη κυβέρνηση, ο κ. Βορίδης αφού ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα δεν διακατέχεται από οποιαδήποτε διάθεση αντεκδικήσεως, σημειώνει ότι υπάρχουν ζητήματα που  έχουν πολιτικό ενδιαφέρον και θα µπορούσαν να αποτελέσουν αντικείµενο διερευνήσεως, αναφέροντας πως ενδιαφέρει για παράδειγµα να µάθουµε πόσο κόστισαν στους φορολογούµενους οι χειρισµοί του α’ εξαµήνου του 2015 και αν προκύπτουν ενδείξεις τελέσεως ποινικών αδικηµάτων από πολιτικά πρόσωπα, η Βουλή οφείλει να επιτρέψει τη διερεύνησή τους από τη ∆ικαιοσύνη.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης