Υπ. Οικονομίας: Πρώτη η Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια σε απορρόφηση του σχεδίου Juncker

Υπ. Οικονομίας: Πρώτη η Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια σε απορρόφηση του σχεδίου Juncker
H χρηματοδότηση που έχει εγκριθεί για την Ελλάδα είναι της τάξης των 2,716 δισ. ευρώ, τα οποία, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα ενεργοποιήσουν κεφάλαια ύψους 11,531 δισ. ευρώ
Η Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια είναι η χώρα που διατηρείται πρώτη σε απορρόφηση του Σχεδίου Γιούνκερ, τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον μήνα Ιούνιο, η Ελλάδα διατηρεί την πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη χρηματοδότηση - ως ποσοστό του ΑΕΠ - , στην κατάταξη του Σχεδίου Γιούνκερ.
Συγκεκριμένα, η χρηματοδότηση που έχει εγκριθεί για την Ελλάδα είναι της τάξης των 2,716 δισ. ευρώ, τα οποία, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα ενεργοποιήσουν κεφάλαια ύψους 11,531 δισ. ευρώ.
Μάλιστα, το υπουργείο σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του σχεδίου Juncker σημειώνει ότι  «το φαινόμενο αυτό δεν είναι συγκυριακό, αλλά αντίθετα η Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια είναι η χώρα που διατηρείται πρώτη σε απορρόφηση του Σχεδίου Γιούνκερ».
«Πρόκειται για ένα επιμέρους στοιχείο που αντανακλά τις δυνατότητες των ελληνικών επιχειρήσεων και τον ενδιαφέρον των επενδυτών για την ελληνική οικονομία, κάτι που δεν ήταν καθόλου δεδομένο τα προηγούμενα χρόνια», καταλήγει το υπουργείο Οικονομίας.

bankingnews.gr

BREAKING NEWS