Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Παγκόσμιας σημασίας η σύνοδος των G20 (28- 29/6) για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας

Merkel: Παγκόσμιας σημασίας η σύνοδος των G20 (28- 29/6) για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας
H  Merkel στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της συνόδου για μία σειρά ζητημάτων, όπως το ελεύθερο εμπόριο, η ψηφιοποίηση, η κλιματική αλλαγή και η υγεία
Τη σημασία της παγκόσμιας συνεργασίας, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel, η οποία εξέθεσε τις απόψεις της για το παγκόσμιο εμπόριο πριν από τη σύνοδο των G20 στην Ιαπωνία (28-29/6/2019).
Σε βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο (22/6), η Merkel στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της συνόδου για μία σειρά ζητημάτων, όπως το ελεύθερο εμπόριο, η ψηφιοποίηση, η κλιματική αλλαγή και η υγεία.
Τα παγκόσμια προβλήματα «δεν μπορούν να επιλυθούν χωρίς παρεμβάσεις», δήλωσε η Merkel, σημειώνοντας ότι οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έχουν αντιληπτά αποτελέσματα καθημερινά στη Γερμανία.
Η κατάσταση, στην οποία βρίσκεται το εμπόριο, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ύπαρξη στοιχείων προστατευτισμού, επισήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Νωρίτερα η Merkel ζήτησε την ανεύρεση πολιτικής λύσης για το Ιράν, προσθέτοντας ότι το ζήτημα θα απασχολήσει σίγουρα τη σύνοδο των G20 στην Οσάκα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης