Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: ΔΕΗ, ιδιωτικό χρέος και συγκοινωνίες οι "νάρκες" που αφήνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Οι προκλήσεις για την κυβέρνηση της ΝΔ

Μπακογιάννη: ΔΕΗ, ιδιωτικό χρέος και συγκοινωνίες οι
"Με φοβίζει η δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, η ΔΕΗ", αναφέρει η Ντόρα Μπακογιάννη
«Η αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους και η στήριξη των υπερχρεωμένων νοικοκυριών είναι μια πρόκληση για την κυβέρνηση της ΝΔ την οποία όμως έχουμε τα εργαλεία για να την αντιμετωπίσουμε», τονίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Παραπολιτικά" η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.
Η ίδια εκφράζει φόβους για την κατάσταση της ΔΕΗ, αλλά και των επιχειρήσεων των κρατικών συγκοινωνιών.
Μάλιστα, εκτιμά ότι η ∆ΕΗ, οι συγκοινωνίες και το ιδιωτικό χρέος είναι οι τρεις µεγάλες «νάρκες» που αφήνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως σημειώνει η κ. Μπακογιάννη «με φοβίζει η δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, η ΔΕΗ, καθώς έχει ζημιές 900 εκατομμυρίων, ενώ το 2014 ήταν μια εύρωστη εταιρεία με κέρδη 90 εκατομμυρίων».
Προσθέτει πως «επίσης η οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων των κρατικών συγκοινωνιών είναι εξαιρετικά ανησυχητική και θα χρειαστεί πολύ δουλειά για την εξυγίανσή τους».
Η ίδια ερωτώμενη εάν η υπόθεση Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο ή η μεγαλύτερη σκευωρία, η κ. Μπακογιάννη, αφού αναφέρει ότι στο χώρο της υγείας υπήρξαν φαινόμενα κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, τονίζει ότι αυτό είναι διαφορετικό από την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να στοχοποιήσει συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα για να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη.
Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, «η προσπάθεια αυτή τούς γύρισε μπούμερανγκ και όλοι κατάλαβαν ότι η σπίλωση για παράδειγμα του Παναγιώτη Πικραμμένου έγινε για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους.
 Εκτιμώ λοιπόν ότι η υπόθεση Novartis ήταν το μεγαλύτερο φιάσκο προσπάθειας εξόντωσης αντιπάλου στην σύγχρονη ελληνική ιστορία».
Σχετικά με το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι δεν υπάρχει στρατηγική επιλογή της Τουρκίας για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «η αύξηση της έντασης ενέχει πάντα τον κίνδυνο ενός ατυχήματος».
Όπως αναφέρει "δεν πιστεύω ότι υπάρχει στρατηγική επιλογή της Τουρκίας για θερµό επεισόδιο στο Αιγαίο.
Βεβαίως η αύξηση της έντασης ενέχει πάντα τον κίνδυνο ενός ατυχήµατος.
Δεν πιστεύω όµως ότι η Αγκυρα θα επιλέξει τη στρατηγική του θερµού επεισοδίου φέρνοντας αυτή τη στιγµή όλη τη διεθνή κοινότητα απέναντί της.
Σε κάθε περίπτωση, είναι η ώρα των πράξεων από πλευράς Ε.Ε. για συγκεκριµένες κυρώσεις στην Τουρκία".
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης