Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε πολυετή χαμηλά η ανάπτυξη στους κλάδους μεταποίησης και υπηρεσιών τον Ιούνιο 2019

ΗΠΑ: Σε πολυετή χαμηλά η ανάπτυξη στους κλάδους μεταποίησης και υπηρεσιών τον Ιούνιο 2019
Ο ΡΜΙ της IHS Markit για τον κλάδο της μεταποίησης υποχώρησε τον Ιούνιο στις 50,1 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2009
Σε πολυετή χαμηλά διολίσθησε τον Ιούνιο του 2019 η ανάπτυξη στους κλάδους μεταποίησης και υπηρεσιών των ΗΠΑ, σε μια περαιτέρω ένδειξη επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας.
Ειδικότερα, ο προκαταρκτικός δείκτης ΡΜΙ της IHS Markit για τον κλάδο της μεταποίησης υποχώρησε τον Ιούνιο στις 50,1 μονάδες -το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2009 και μόλις πάνω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζουν την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας- από 50,5 μονάδες τον Μάιο.
Παράλληλα, ο προκαταρκτικός ΡΜΙ για τον κλάδο υπηρεσιών «έπεσε» στις 50,7 μονάδες -το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2016- έναντι των 50,9 του προηγούμενου μήνα.
Όπως αναφέρει η IHS Markit, η αύξηση της παραγωγής στον ιδιωτικό τομέα έχασε momentum σε κάθε μήνα από τον Φεβρουάριο, με τις εμπορικές ανησυχίες να επιδεινώνουν το κλίμα.
Ο σύνθετος ΡΜΙ και για τους δύο κλάδους διολίσθησε στο χαμηλό 40 μηνών των 50,6 μονάδων, από 50,9 τον Μάιο.


«Η επιχειρηματική δραστηριότητα πλησίασε περισσότερο στη στασιμότητα τον Ιούνιο, εμφανίζοντας τους χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από τον Φεβρουάριο του 2016», σχολίασε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της Markit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης