Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απομακρύνεται από τα υψηλά έξι ετών ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο -0,35% και τα 1.392,05 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Απομακρύνεται από τα υψηλά έξι ετών ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο -0,35% και τα 1.392,05 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου έχει ενισχυθεί κατά +3,2% την τρέχουσα εβδομάδα
Πτώση καταγράφει σήμερα Παρασκευή (21/6) ο χρυσός, υποχωρώντας από τα υψηλά έξι ετών στα οποία βρέθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων παγκοσμίως, καθώς και λόγων των προσδοκιών στις τάξεις των επενδυτών ότι οι Κεντρικές Τράπεζες θα προχωρήσουν σε μείωση των επιτοκίων τους κατά τους επόμενους μήνες.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου 2019 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,35% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.392,05 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται κατά +0,23% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 107,52 γεν.
Σημειώνεται ότι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση σκαρφάλωσε στα 1.396,90 δολ. ανά ουγγιά, τα οποία αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2013, ενώ τα κέρδη για το σύνολο της εβδομάδας διαμορφώνονται μέχρι στιγμής στο +3,2%.
Η ανοδική πορεία του χρυσού ξεκίνησε την Τετάρτη (19/6) μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Federal Reserve, κατά την οποία η τράπεζα αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, επικαλούμενη αβεβαιότητες γύρω από τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της τράπεζας, Jerome Powell, δήλωσε ότι η τράπεζα είναι έτοιμη για μείωση επιτοκίων εάν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο, γεγονός που προετοίμασε τις αγορές για πιθανή μείωση κατά τους επόμενους μήνες.
«Το ράλι στον χρυσό μοιάζει λίγο τραβηγμένο», σχολιάζει ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της CMC Markets, Michael Hewson, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «είναι σημαντικό το γεγονός ότι έχουμε κινηθεί πάνω από τα πρόσφατα υψηλά επίπεδα των 1.375 δολ. ανά ουγγιά».
Ο αναλυτής της CMC Markets πρόσθεσε ότι «εάν ο χρυσός παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα και διατηρηθεί πάνω από τα 1.400 δολάρια, τότε μπορεί να δούμε μία επανεξέτασ των υψηλών τιμών του Αυγούστου 2013, στα 1.434 δολάρια», ενώ καταλήγει λέγοντας ότι «αυτό είναι το επόμενο επίπεδο-κλειδί για εμένα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης