Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί το πετρέλαιο μετά το ράλι των προηγούμενων ημερών - Στο -0,56% και τα 64,09 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Υποχωρεί το πετρέλαιο μετά το ράλι των προηγούμενων ημερών - Στο -0,56% και τα 64,09 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,60% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 56,73 δολ. ανά βαρέλι
Πτώση καταγράφει σήμερα Παρασκευή (21/6) το πετρέλαιο, μετά το ράλι που πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες, εν μέσω εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν, καθώς και σημαντικής μείωσης στα αποθέματα αμερικανικού αργού κατά την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το Brent υποχωρεί κατά -0,56% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 64,09 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,60% στα 56,73 δολ. ανά βαρέλι.
Σημειώνεται ότι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, οι τιμές του πετρελαίου σκαρφάλωσαν στα υψηλότερα επίπεδα του Ιουνίου, ενώ η διαφορά ανάμεσα στις τιμές των δύο συμβολαίων ήταν η μικρότερη των τελευταίων δύο μηνών.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής (20/6) συνεδρίασης, η τιμή του αμερικανικού αργού αυξήθηκε κατά +6%, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι μία σύγκρουση ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν θα προκαλέσει αναταρραχές στην παγκόσμια προσφορά πετρελαίου, ενώ η συνολική άνοδος κατά την τελευταία εβδομάδα έχει διαμορφωθεί στο +9%.
Παράλληλα, το πετρέλαιο δέχθηκε ώθηση και από την πτώση που πραγματοποιήθηκε στα αποθέματα αμερικανικού αργού κατά την περασμένη εβδομάδα, η οποία μάλιστα ήταν μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Ιουνίου 2019 υποχώρησαν κατά 3,11 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στα 1,1 εκατ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης