Διεθνή

Ιταλία: Τελεσίγραφο Salvini - Μειώνονται οι φόροι κατά 10 δισ ευρώ ή φεύγω από την κυβέρνηση - Lega: Μαφιόζικες οι πρακτικές των Βρυξελλών

tags :
Ιταλία: Τελεσίγραφο Salvini - Μειώνονται οι φόροι κατά 10 δισ ευρώ ή φεύγω από την κυβέρνηση - Lega: Μαφιόζικες οι πρακτικές των Βρυξελλών
Η Ιταλία χρειάζεται μια τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση  υποστήριξε ο Salvini
Την πρόθεση του να αποχωρήσει από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Giusepp Conte και άρα να οδηγήσει στην κατάρρευση της απειλεί ο επικεφαλής της Lega και υπουργός Εσωτερικών, Matteo Salvini εάν δεν προωηθούν μειώσεις φόρων ύψους τουλάχιστον 10 δισεκατομμυρίων ευρώ.
«Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν σοβαρές μειώσεις φόρων εάν δεν γίνουν περικοπές τουλάχιστον 10 δις ευρώ.
Επέστρεψα από το ταξίδι μου στις ΗΠΑ με μια ισχυρή πεποίθηση.
Η Ιταλία χρειάζεται μια τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση.
Είναι καθήκον μου να το φέρω εις πέρας.
Εάν δεν μου επιτρέψουν να το πράξω, τότε θα πω αντίο και θα φύγω» υποστήριξε μιλώντας στην Corriere della Sera ο Salvin επαναλαμβάνοντας την θέση πως η Ιταλία πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της οικονομικής πολιτικής του Donald Trump.
Το δημοσίευμα αναφέρει πως η Ιταλία έστειλε πρόσφατα την απαντητική της επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την εκκίνηση της εις βάρος της διαδικασίας για υπερβολικό έλλειμμα, τονίζοντας ότι η ιταλική κυβέρνηση στηρίζει τον εποικοδομητικό διάλογο και ότι θα σεβαστεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες αλλά εναπόκειται σε αυτήν το πώς θα εφαρμόσει αυτούς τους κανόνες.
Στην επιστολή αυτή ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte αναφέρει πως η Ιταλία θα μειώσει το διαρθρωτικό της έλλειμμα κατά 0,2% το 2020, ότι είναι εφικτό να περιοριστεί στο 2,2% το έλλειμμα το 2019 από 2,5% που εκτιμά η Κομισιόν.
Μάλιστα εκτιμάται ότι η ιταλική κυβέρνηση θα καταφέρει να εξοικονομήσει 2 δις ευρώ από περικοπές δαπανών, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του ελλείμματος.
«Για το 2019, εάν είναι αλήθεια που είναι αλήθεια ότι το Δημόσιο θα δαπανήσει λιγότερα και θα εισπράξει περισσότερα, έχει καλώς ότι μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να μειώσουμε το χρέος.
Αλλά προσοχή.
Φτάνει με τις παγίδες των επόμενων ετών, φτάνει με την ασφυξία στη δυναμική της ανάπτυξης» τόνισε ο Salvini αναφερόμενος προφανώς στις αυστηρές συστάσεις που απευθύνει η ΕΕ προς την Ιταλία για το ύψος του ελλείμματος της
Ωστόσο, ούτε ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte ούτε ο υπουργός Οικονομικών Giovanni Tria αλλά και πολλά κορυφαία στελέχη του Κινήματος των 5 Αστέρων (του κυβερνητικού εταίρου της Lega του Salvini) φέρονται διατεθειμένοι να ακολουθήσουν μια οικονομική πολιτική που να έρχεται σε ρήξη με τις επιταγές της ΕΕ, ειδικά εάν αυτή προβλέπει τη μείωση της φορολογίας κατά τουλάχιστον 10 δις ευρώ που ζητά ο Salvini.
«Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει σοβαρή πολιτική μείωσης των φόρων αν αυτή δεν αφορά περικοπές τουλάχιστον 10 δις ευρώ.
Οι Φιλελεύθεροι δεν θέλουν μείωση της φορολογίας;
Με τη μείωση της φορολογίας, αναβιώνει η οικονομία και τα χρήματα επιστρέφουν.
Επίσης, είδατε τα στοιχεία της Istat (σ.σ. στατιστική υπηρεσία Ιταλίας).
Ευχαριστώ τον πρόεδρο της Istat, ο οποίος ξεκάθαρα λέει αυτό που υποστηρίζουμε εν μέρει και εμείς: «η ύφεση είναι θέμα δημογραφικό, η μείωση των γεννήσεων είναι δραματική».
Λοιπόν, θα μειώσουμε τους φόρους στους εργαζόμενους και στις οικογένειες ανεξάρτητα από το τι λένε κάποιοι γραφειοκράτες.
Το μέλλον των παιδιών μας και της Ιταλίας προέχει από τους περιορισμούς που κάποιοι ποιος ξέρει από πού, βάζουν» υποστήριξε ο Salvini αφήνοντας νέες αιχμές κατά των Βρυξελλών.
Για αυτό το λόγο ο Salvini υποστηρίζει πως αυτή η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στο έργο της, αν και είναι καθημερινές οι αναταράξεις και οι συγκρούσεις με στελέχη του Κινήματος των 5 Αστέρων με χαρακτηριστικό θέμα το ζήτημα της παροχής μεγαλύτερης αυτονομίας στις ιταλικές περιφέρειες.

Conte: Οι προβλέψεις της Κομισιόν είναι λανθασμένες

Την εκτίμηση ότι οι προβλέψεις της Κομισιόν για το ύψος του ιταλικού ελλείμματος και για την ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας είναι λανθασμένες διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Giuseppe Conte, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται να λάβει καμία απόφαση για τον προϋπολογισμό που να βασίζεται σε αυτές τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Πιστεύουμε ότι πρέπει να υπερασπιστούμε τις θέσεις μας.
Δεν είμαστε έτοιμοι να κυνηγήσουμε εκτιμήσεις που δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα των πραγμάτων» είπε μιλώντας στην εφημερίδα Il Messaggero ο Conte.
Σύμφωνα με τον Conte, οι ευρωπαϊκοί κανόνες είναι ανοιχτοί σε ερμηνείες, ενώ τονίζει πως θα ήταν πολύ σοβαρή και αρνητική εξέλιξη εάν οι Βρυξέλλες έχουν τιμωρητική διάθεση απέναντι στην Ιταλία.

Bagnai (Lega): Μαφιόζικες οι πρακτικές των Βρυξελλών

Την επιθετική ρητορική πάντως κατά των Βρυξελλών απογείωσε ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Γερουσίας και βουλευτής της Lega, Alberto Bagnai, ο οποίος κατηγόρησε τις Βρυξέλλες ότι ακολουθεί «μαφιόζικες» πρακτικές εν μέσω των διαπραγματεύσεων με τη Ρώμη για τον προϋπολογισμό και το ύψος του ελλείμματος της Ιταλίας.
Ο Bagnai έκανε λόγο για εκβιασμό από την πλευρά των Βρυξελλών και προέτρεψε τον υπουργό Οικονομικών, Giovanni Tria να αντισταθεί στην πίεση των Βρυξελλών.
«Αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί κάτι που να κρατά την Ιταλία κάτω από έναν πραγματικό εκβιασμό.
Μας λένε ότι εάν δεν δεχθείτε συγκεκριμένες αποφάσεις, ενεργοποιούμε τις πειθαρχικές κυρώσεις» τόνισε ο Bagnai κάνοντας λόγο για εκβιασμό που παραπέμπει σε πρακτικές της Μαφίας.
Σημειώνεται πως ο Bagnai έχει ταχθεί αρκετές φορές κατά το παρελθόν υπέρ της αποχώρησης της Ιταλίας από την ΕΕ και την ευρωζώνη, αν και στις τελευταίες τοποθετήσεις του εκφράζει την πίστη του στο ευρώ, αρκεί αυτό να λειτουργεί προς όφελος των πολιτών.
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως ιταλικά ΜΜΕ έχουν αναφέρει τον Bagnai και ως το πρόσωπο που προορίζει η κυβέρνηση Conte για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Δημοσκόπηση: Ρεκόρ στην πρόθεση ψήφου στην Lega, στο 37% - Καταρρέουν τα Πέντε Αστέρια

Σε επίπεδο που δεν έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής «εκτοξεύεται» το ποσοστό των Ιταλών πολιτών που προτίθενται να ψηφίσουν τη Λέγκα του Βορρά, με το κόμμα του Matteo Salvini να συγκεντρώνει το 37% των ερωτηθέντων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση (12-17/6) που πραγματοποίησε η SWG.
Σε αντίθετο κλίμα, το συγκυβερνών Κίνημα Πέντε Αστέρων καταρρέει στο 18%, με τους μέχρι πρότινος κυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες να ενισχύονται σταδιακά και να φθάνουν το 23%.
Τα Αδέρφια της Ιταλίας έχουν επίσης ενισχυθεί σημαντικά, καθώς βρίσκονται στο 7% μαζί με το Forza Italia του Silvio Berlusconi.
Τα υπόλοιπα κόμματα περιορίζονται σε 3% ή χαμηλότερα.

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης