Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Αίγυπτος απαντά: Ανεύθυνος ο Erdogan - Αβάσιμος ο ισχυρισμός για δολοφονία του Morsi

Η Αίγυπτος απαντά: Ανεύθυνος ο Erdogan - Αβάσιμος ο ισχυρισμός για δολοφονία του Morsi
Αίγυπτος κατά «ανεύθυνου» Erdogan
Ως «αβάσιμος» χαρακτήρισε τον ισχυρισμό του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdogan πως ο πρώην πρόεδρος Mohammed Morsi δολοφονήθηκε, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου.
O Αιγύπτιος υπουργός καταγγέλλει την ανευθυνότητα του Τούρκου προέδρου που εξέφρασε την πεποίθηση πως ο ΟΗΕ θα διερευνήσει τον θάνατο του Mohammed Morsi.
«Εκείνοι που ευθύνονται θα λογοδοτήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά, σε μια σπάνια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε ξένους δημοσιογράφους, στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Mohammed Morsi ,υψηλόβαθμος αξιωματούχος των Αδελφών Μουσουλμάνων που είχε ανατραπεί από τον αιγυπτιακό στρατό το 2013, απεβίωσε τη Δευτέρα μετά από ξαφνική κατάρρευση, στο δικαστήριο, στο Κάιρο.
Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Αιγύπτου, ο θάνατος προήλθε από καρδιακή προσβολή.
Ο Recep Tayyip Erdogan όμως, αμφισβητεί την εκδοχή αυτή και ισχυρίζεται δημοσίως πως πρόκειται περί δολοφονίας.
Η Τουρκία «θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να οδηγήσει την Αίγυπτο σε δίκη ενώπιον διεθνών δικαστηρίων», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σε απάντηση προς την Τουρκία, ο υπουργός Εξωτερικών Sameh Shukri ανακοίνωσε πως η Αίγυπτος είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε απειλές.
«Μια τέτοια ατεκμηρίωτη κουβέντα, με την οποία (ο Tayyip Erdogan) γεμίζει τις ομιλίες και τις δηλώσεις του, αντανακλά απλώς το γεγονός της στενής του σχέσης με την τρομοκρατική οργάνωση των Αδελφών Μουσουλμάνων», ανέφερε σε γραπτή δήλωση ο Sameh Shukri, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «ανεύθυνες» τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου.
Οι σχέσεις της Αιγύπτου με την Τουρκία είναι αρκετά τεταμένες από το 2013, όταν ο Mohammed Morsi ανετράπη από τον στρατό, ύστερα από μαζικές διαδηλώσεις κατά της διακυβέρνησής του.
Ο Mohammed Morsi ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών, ήταν ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας αλλά παράλληλα προκάλεσε και μεγάλο διχασμό.
Μετά από την ανατροπή του, είχε συλληφθεί από τις αρχές και ακολούθησε μια σειρά από δίκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης