Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή πτώση 0,1% για τον χρυσό, με το «βλέμμα» στη Fed - Στα 1.348,80 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακή πτώση 0,1% για τον χρυσό, με το «βλέμμα» στη Fed - Στα 1.348,80 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με πτώση 1,90 δολ. ή 0,1%, στα 1.348,80 δολ. ανά ουγγιά.
Με οριακή πτώση έκλεισε σήμερα (19/6/2019) ο χρυσός, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Η Fed δεν αναμένεται να προβεί σε αλλαγή της νομισματικής της πολιτικής, ωστόσο οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της, «ποντάροντας» ειδικότερα σε μια πρώτη μείωση στην επόμενη συνεδρίαση, τον Ιούλιο.
Την ίδια ώρα, πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο άσκησε η υποχώρηση των εμπορικών ανησυχιών, μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, ότι θα συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping, στη σύνοδο των G20.
Χθες (18/6) ο Trump,δήλωσε ότι είχε μία «πολύ καλή τηλεφωνική συζήτηση» με τον Xi, προσθέτοντας ότι οι δύο τους θα έχουν μία «εκτεταμένη συνάντηση» στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των G20 την επόμενη εβδομάδα στην Ιαπωνία.
Οι παραπάνω δηλώσεις προκάλεσαν αισιοδοξία στις τάξεις των επενδυτών, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι οι εμπορικές συζητήσεις των δύο μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως θα συνεχιστούν, μετά το «πάγωμα» των τελευταίων εβδομάδων.
Παρά το γεγονός ότι οι αναλυτές δεν περιμένουν κάποια άμεση επίλυση της εμπορικής διαμάχης, η επιβεβαίωση της συνάντησης δημιουργεί προσδοκίες ότι θα υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με πτώση 1,90 δολ. ή 0,1%, στα 1.348,80 δολ. ανά ουγγιά.
Το πολύτιμο μέταλλο έχει δεχθεί ώθηση από τις προσδοκίες των επενδυτών ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης αυτής της εβδομάδας, με τους ίδιους να εκτιμούν μάλιστα ότι είναι πιθανή μία μείωση των επιτοκίων μέχρι το τέλος του έτους.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης