Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Κατά +1,9% αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Μάιο του 2019

Γερμανία: Κατά +1,9% αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Μάιο του 2019
Σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2019, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά -0,1%
Επιβράδυνση κατέγραψε η ετήσια άνοδος στις τιμές παραγωγού της Γερμανίας για τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (19/6) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού για την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αυξήθηκε κατά +1,9% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2018, έναντι ετήσιας ανόδου +2,5% τον Απρίλιο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ετήσια άνοδο της τάξεως του +2,1%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, ο τομέας ενέργειας είχε τη μεγαλύτερη συμβολή στην άνοδο του δείκτη τιμών παραγωγού, καθώς οι τιμές αυξήθηκαν κατά +4,5% σε ετήσια βάση, την ίδια στιγμή που οι τιμές στον τομέα μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκε κατά +1,8%.
Παράλληλα, οι τιμές στους τομείς κεφαλαιουχικών αγαθών και διαρκών καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν κατά +1,6% και +1,4% αντίστοιχα, ενώ μικρότερη ήταν η άνοδος για τις τιμές ενδιάμεσων αγαθών, και συγκεκριμένα στο +0,5%.
Εξαιρουμένων των τιμών στον τομέα της ενέργειας, ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +1,1% σε σύγκριση με τον Μάιο του προηγούμενου έτους.
Σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2019, οι δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά -0,1% έναντι μηνιαίας ανόδου +0,5% προηγουμένως και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +0,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης