Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος 0,6% για τον χρυσό, με το «βλέμμα» στις κεντρικές τράπεζες - Στα 1.350,70 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Άνοδος 0,6% για τον χρυσό, με το «βλέμμα» στις κεντρικές τράπεζες - Στα 1.350,70 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με άνοδο 7,80 δολ. ή 0,6%, στα 1.350,70 δολ. ανά ουγγιά
Με άνοδο έκλεισε σήμερα (18/6/2019) ο χρυσός, στον απόηχο των νέων διαβεβαιώσεων του Mario Draghi ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που ενδέχεται να εμφανιστούν στο μέλλον, αλλά και εν αναμονή των αποφάσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Ο Draghi καθησύχασε τις αγορές αναφορικά με την ικανότητα της ΕΚΤ να ενεργήσει σε περίπτωση νέας ύφεσης, λέγοντας ότι θα μπορούσε να μειώσει εκ νέου τα επιτόκια ή να παράσχει ένα νέο πρόγραμμα αγορών περιουσιακών στοιχείων (ποσοτική χαλάρωση - QE) εάν ο πληθωρισμός δεν φθάσει στον στόχο.
Την ίδια ώρα, τα «βλέμματα» στρέφονται στη διήμερη συνεδρίαση της Fed, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται κυρίως στις δηλώσεις του προέδρου, Jerome Powell, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, καθώς δεν αναμένεται να σημειωθεί κάποια αλλαγή στα επιτόκια.
Παράλληλα, είναι πιθανό ο επικεφαλής της Fed να διατηρήσει τη ρητορική των περασμένων εβδομάδων, ότι δηλαδή η τράπεζα θα προχωρήσει σε αλλαγές των επιτοκίων εάν οι εμπορικές τριβές απειλούν την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.
Οι επενδυτές «ποντάρουν» ειδικότερα σε μείωση των επιτοκίων τον Ιούλιο, τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 7,80 δολ. ή 0,6%, στα 1.350,70 δολ. ανά ουγγιά.
Το πολύτιμο μέταλλο έχει δεχθεί ώθηση από τις προσδοκίες των επενδυτών ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης αυτής της εβδομάδας, με τους ίδιους να εκτιμούν μάλιστα ότι είναι πιθανή μία μείωση των επιτοκίων μέχρι το τέλος του έτους.
Τα κέρδη του χρυσού περιορίστηκαν, ωστόσο, μετά τη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, ότι θα συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping, κατά τη σύνοδο των G20, που ενίσχυσαν την αισιοδοξία για μια εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης