Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Pyatt προς Τουρκία: Σταματήστε τις προβοκατόρικες ενέργειες στην Κύπρο

Μήνυμα Pyatt προς Τουρκία: Σταματήστε τις προβοκατόρικες ενέργειες στην Κύπρο
Να επιστρέψει στο διάλογο κάλεσε την Τουρκία ο πρέσβης των ΗΠΑ
Σαφές μήνυμα στην Τουρκία να σταματήσει τις προβοκατόρικες ενέργειες στην Κύπρο έστειλε ο πρέσβης των ΗΠΑ, Geoffrey Pyatt.
Στο περιθώριο της παράδοσης των ελικοπτέρων Τύπου Kiowa και Chinook, τα οποία παραχώρησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στον ελληνικό στρατό, στο Στεφανοβίκειο της Θεσσαλίας, ο πρέσβης των ΗΠΑ και με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ, κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες και να επιστρέψει στο διάλογο.
Ερωτηθείς να σχολιάσει τα μέτρα που μελετά να λάβει η ΕΕ κατά της Τουρκίας λόγω των γεωτρήσεων της στην κυπριακή ΑΟΖ ο πρέσβης των ΗΠΑ υποστήριξε ότι ΗΠΑ και η ΕΕ μοιράζονται την ίδια οπτική για τις εξελίξεις στα ύδατα της Κύπρου και, ειδικότερα, το κοινό μας συμφέρον για την αποφυγή περαιτέρω προκλητικών ενεργειών από την Τουρκία.
«Μίλησα με σαφήνεια για αυτά τα θέματα την περασμένη εβδομάδα στις δημόσιες παρατηρήσεις μου στην Ουάσινγκτον και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κατά το Σαββατοκύριακο επιβεβαίωσε την ισχυρή αντίληψη των ΗΠΑ ότι τώρα είναι η ώρα για διάλογο και όχι για περαιτέρω κλιμακούμενες προκλητικές ενέργειες» υποστήριξε ο Pyatt.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης