Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποδυναμώνει τον Τουρκικό Στρατό ο Erdogan εν' μέσω έντασης - Εξέδωσε ένταλμα σύλληψης 128 στρατιωτικών

Αποδυναμώνει τον Τουρκικό Στρατό ο Erdogan εν' μέσω έντασης - Εξέδωσε ένταλμα σύλληψης 128 στρατιωτικών
Περισσότεροι από 77 χιλιάδες Τούρκοι αξιωματικοί του στρατού έχουν καταλήξει στις φυλακές
Την ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει επικίνδυνα την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο με τις γεωτρήσεις εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, η κυβέρνηση Erdogan συνεχίζει να αποδυναμώνει τον τουρκικό στρατό.
Σύμφωνα με το Τουρκικό πρακτορείο Anadolu, η Άγκυρα έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης για 128 αξιωματικούς του στρατού καθώς θεωρήθηκαν ότι σχετίζονται με το δίκτυο του Fethullah Gulen.
Οι αρχές εκτιμούν ότι περισσότεροι από τους μισούς αξιωματικούς που διαφεύγουν ακόμη τη σύλληψη κρύβονται στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης ενώ οι υπόλοιποι έχουν βρει καταφύγιο σε 30 άλλες περιοχές.
Περισσότεροι από 77 χιλιάδες Τούρκοι αξιωματικοί του στρατού έχουν καταλήξει στις φυλακές ενώ πάνω από 150 χιλιάδες δημόσιοι λειτουργοί έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους ως ύποπτοι για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.
Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και Δυτικές χώρες έχουν καταδικάσει τις πρακτικές συλλήψεων και φυλακίσεων που εφαρμόζει μετά το 2016 η Τουρκία με την κυβέρνηση Erdogan να χαρακτηρίζει τις διώξεις "μέτρο εθνικής ασφαλείας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης