Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα μειώνει περαιτέρω τα αμερικανικά ομόλογα στο χαρτοφυλάκιό της – Στα 1,11 τρισ. δολ. τον Απρίλιο 2019

Η Κίνα μειώνει περαιτέρω τα αμερικανικά ομόλογα στο χαρτοφυλάκιό της – Στα 1,11 τρισ. δολ. τον Απρίλιο 2019
Η Κίνα μειώνει περαιτέρω τα αμερικανικά ομόλογα στο χαρτοφυλάκιό της
Σε 1,113 τρισεκ. δολάρια ανέρχονταν τα κρατικά ομόλογα ΗΠΑ που είχε υπό την κατοχή της η κινεζική κυβέρνηση στα τέλη Απριλίου 2019, έναντι 1,121 τρισεκ. ένα μήνα νωρίτερα, εν μέσω εμπορικών εντάσεων μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον, σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Να σημειωθεί ότι το ποσό - ρεκόρ φθάνει τα 1,32 τρισεκ. δολάρια και επετεύχθη στα τέλη του 2013.
Υπενθυμίζεται ότι, πριν από μια δεκαετία, η Κίνα ξεπέρασε την Ιαπωνία ως ο μεγαλύτερος ξένος αγοραστής κρατικού αμερικανικού χρέους.
Όπως ανέφερε πρόσφατα η πολύ γνωστή οικονομολόγος του Harvard, Carmen Reinhart, το Πεκίνο δεν αναμένεται να «χτυπήσει» τις ΗΠΑ μέσω μαζικών πωλήσεων των κρατικών αμερικανικών χρεογράφων που έχει στην κατοχή του.
Ωστόσο, αναμένει ότι η κινεζική κυβέρνηση σταδιακά θα επιβραδύνει σημαντικά τις αγορές των Treasuries, προκειμένου να διαφοροποιήσει το χαρτοφυλάκιό της.
Όπως εξήγησε, μιλώντας σε event της Nomura, και το Πεκίνο θα υποστεί απώλειες αν πωλήσει τα κρατικά χρεόγραφα ΗΠΑ, σε σύγκριση με τις αποδόσεις που θα εισπράξει αν τα διατηρήσει μέχρι την ωρίμανσή τους.
Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Λαϊκή Τράπεζα (PBoC) αγόρασε τα ομόλογα με μέση απόδοση 3,3%.
Αυτό αφήνει περιθώριο στο Πεκίνο να πουλήσει 700 δισεκ. δολάρια από το σύνολο των 1,1 τρισεκ. δολαρίων που κατέχει σε κρατικά αμερικανικά ομόλογα, επισημαίνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης