Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη στη Wall Street, με τα «βλέμματα» σε Fed και εμπόριο - Στο +0,09% o Dow Jones

tags :
Οριακά κέρδη στη Wall Street, με τα «βλέμματα» σε Fed και εμπόριο - Στο +0,09% o Dow Jones
Τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται στη διήμερη συνεδρίαση της Fed
Με οριακά κέρδη έκλεισαν σήμερα (17/6/2019) οι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφουν τα «βλέμματά» τους στη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), που ξεκινά αύριο, καθώς και στις εξελίξεις στις εμπορικές σχέσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.


Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,09% κι έκλεισε στις 26.111,99 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,09% στις 2.889,64 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,62%, στις 7.845,02 μονάδες.




Με άνοδο έκλεισαν οι τεχνολογικές μετοχές, με την Apple να καταγράφει κέρδη 0,6%, τη Microsoft να σημειώνει άνοδο 0,3%, την Alphabet να κλείνει στο +0,7%, την Amazon να σημειώνει κέρδη 0,9% και τη Netflix να ενισχύεται κατά 3,2%.
Η μετοχή της Facebook κατέγραψε άλμα 4,2%, καθώς η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναμένεται να ανακοινώσει ένα νέο κρυπτονόμισμα αυτή την εβδομάδα.
Οι προσδοκίες για μια αλλαγή στη νομισματική πολιτική της Fed κατά τη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας είναι χαμηλές, ωστόσο οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με μια πιθανή μείωση των επιτοκίων τον Ιούλιο και αργότερα εντός του 2019.
Οι επενδυτές «ποντάρουν» σε μείωση των επιτοκίων τον Ιούλιο, τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.
Οι τρεις κύριοι δείκτες της Wall έχουν ενισχυθεί σημαντικά εν μέσω των προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων από τη Fed, με τον Dow να ενισχύεται κατά 5,1% από την αρχή του Ιουνίου, και τους S&P 500 και Nasdaq να καταγράφουν κέρδη άνω του 4%.
Νωρίτερα τον Ιούνιο, ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, προκάλεσε ράλι στις αγορές μέσω των δηλώσεών του ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ είναι πρόθυμη να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων προκειμένου να σταθεροποιήσει την οικονομία, εάν ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και το Πεκίνο αρχίσει να επηρεάζει την ανάπτυξη της οικονομίας.
Οι οικονομολόγοι αναμένουν, ωστόσο, ότι οι αξιωματούχοι της Fed θα περιμένουν πρώτα τα μακροοικονομικά στοιχεία που θα δημοσιευθούν τον Ιούνιο πριν αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους για τη νομισματική πολιτική.
Οι ανησυχίες για την αμερικανική οικονομία έχουν αυξηθεί πρόσφατα, μετά την επιβράδυνση που εμφάνισαν η δημιουργία θέσεων εργασίας και η μεταποιητική δραστηριότητα.
Οι επίμονες εμπορικές εντάσεις επιβαρύνουν περαιτέρω τις οικονομικές προοπτικές, με τους επενδυτές να αναμένουν μια συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, και τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping, στη σύνοδο των G20 αργότερα αυτόν τον μήνα.
Ωστόσο, ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Wilbur Ross, ξεκαθάρισε σήμερα ότι δεν υπάρχουν προοπτικές για μια «μεγάλη» εμπορική συμφωνία στο πλαίσιο αυτής της πιθανής συνάντησης.
Ο ίδιος, πάντως, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι δύο πλευρές τελικά θα επιστρέψουν στις διαπραγματεύσεις.
«Το κλίμα γύρω από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Κίνας παραμένει αβέβαιο», ανέφερε ο Vishnu Varathan της Mizuho Bank, προσθέτοντας ότι «η σύνοδος κορυφής των G20 αποτελεί απλώς ένα στάδιο ώστε να ξεκινήσει η ολική ανάκληση των παγκόσμιων εμπορικών εντάσεων».
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Disney υποχώρησε κατά 0,5%, καθώς αναλυτής της Imperial Capital την υποβάθμισε σε «in-line» από «outperform».
Επίσης, με «άλμα» 56,9% έκλεισε η μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας Array Biopharma, στον απόηχο της είδησης ότι θα εξαγοραστεί από την Pfizer (+0,3%), έναντι τιμήματος 10,64 δισ. δολ.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης