Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 0,1% για τον χρυσό, εν όψει Fed - Στα 1.342,90 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Πτώση 0,1% για τον χρυσό, εν όψει Fed - Στα 1.342,90 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με πτώση 1,60 δολ. ή 0,1%, στα 1.342,90 δολ. ανά ουγγιά
Με πτώση έκλεισε σήμερα (17/6/2019) ο χρυσός, εν αναμονή της διήμερης συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), που ξεκινά αύριο, ενώ στο επίκεντρο παραμένουν και οι εξελίξεις στις εμπορικές σχέσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.
Οι προσδοκίες για μια αλλαγή στη νομισματική πολιτική της Fed κατά τη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας είναι χαμηλές, ωστόσο οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με μια πιθανή μείωση των επιτοκίων τον Ιούλιο και αργότερα εντός του 2019.
Παράλληλα, στο επίκεντρο παραμένουν και οι εμπορικές εντάσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, καθώς οι πρόεδροι των δύο χωρών αναμένεται να συναντηθούν στα τέλη του μήνα στη σύνοδο κορυφής των G20, προκειμένου να διαπραγματευτούν μία εμπορική συμφωνία.
Ωστόσο, ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Wilbur Ross, ξεκαθάρισε σήμερα ότι δεν υπάρχουν προοπτικές για μια «μεγάλη» εμπορική συμφωνία στο πλαίσιο αυτής της πιθανής συνάντησης.
Ο ίδιος εξέφρασε, πάντως, την πεποίθηση ότι οι δύο πλευρές τελικά θα επιστρέψουν στις διαπραγματεύσεις.
«Το κλίμα γύρω από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Κίνας παραμένει αβέβαιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Vishnu Varathan της Mizuho Bank, προσθέτοντας ότι «η σύνοδος κορυφής των G20 αποτελεί απλώς ένα στάδιο ώστε να ξεκινήσει η ολική ανάκληση των παγκόσμιων εμπορικών εντάσεων».
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με πτώση 1,60 δολ. ή 0,1%, στα 1.342,90 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε οριακά στις 97,5 μονάδες, με την στερλίνα να σημειώνει, ωστόσο, πτώση 0,3% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,255 δολ.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι στο σύνολο της προηγούμενης εβδομάδας, ο χρυσός είχε καταγράψει ήπια πτώση 0,1%.
Το πολύτιμο μέταλλο έχει δεχθεί ώθηση από τις προσδοκίες των επενδυτών ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης αυτής της εβδομάδας, με τους ίδιους να εκτιμούν μάλιστα ότι είναι πιθανή μία μείωση των επιτοκίων μέχρι το τέλος του έτους.
Μάλιστα, οι αναλυτές στον τομέα των πολύτιμων μετάλλων εκτιμούν ότι ο χρυσός θα μπορούσε να «σπάσει» το φράγμα των 1.400 δολ. ανά ουγγιά εάν η Fed εμφανιστεί επιφυλακτική κατά την ολοκλήρωση της συνεδρίασής της την ερχόμενη εβδομάδα.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης