Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Πιθανή μια σύντομη συνομιλία μεταξύ Trump και Putin στη σύνοδο των G20

Κρεμλίνο: Πιθανή μια σύντομη συνομιλία μεταξύ Trump και Putin στη σύνοδο των G20
Trump και Putin ενδέχεται να έχουν μια «σύντομη συνομιλία» και όχι «επίσημη συνάντηση», στο περιθώριο της συνόδου των G20 στην Ιαπωνία, άφησε να εννοηθεί το Κρεμλίνο
Μια «σύντομη συνομιλία» και όχι «επίσημη συνάντηση», αφού δεν έχει διατυπωθεί κάποια τέτοια πρόταση από τον Λευκό Οίκο, ενδέχεται να υπάρξει μεταξύ του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, και του Αμερικανού ομολόγου του, Donald Trump, στο περιθώριο της συνόδου των G20 στην Ιαπωνία, όπως άφησε σήμερα (17/6/2019) να εννοηθεί το Κρεμλίνο.
«Δεν έχουμε καμία πληροφορία για μια επίσημη συνάντηση μεταξύ Putin και Trump στην Οζάκα», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει διατυπώσει καμία πρόταση, ούτε έχει πάρει κάποια πρωτοβουλία για το θέμα αυτό.
Ο Trump είπε την περασμένη εβδομάδα ότι θα συναντηθεί με τον Putin στα τέλη Ιουνίου στην Ιαπωνία.
Είχε ανακοινώσει το ίδιο πράγμα και τον Μάιο, όμως το Κρεμλίνο απάντησε ότι «δεν υπήρχε συμφωνία» για μια συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών.
Σημειώνεται ότι Trump και Putin είχαν συναντηθεί τον Ιούλιο του 2018 στο Ελσίνκι.
Τότε, ο Αμερικανός πρόεδρος, με την υπόσχεση που έδωσε να βελτιώσει τις σχέσεις των δύο χωρών, σόκαρε την πολιτική σκηνή στην Ουάσινγκτον, καθώς ο τόνος που υιοθέτησε θεωρήθηκε υπερβολικά υποχωρητικός απέναντι στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης