Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gove (Βρετανία): Φαβορί για την πρωθυπουργία ο Boris Johnson, αλλά πρέπει πρώτα να δοκιμαστεί

Gove (Βρετανία): Φαβορί για την πρωθυπουργία ο Boris Johnson, αλλά πρέπει πρώτα να δοκιμαστεί
Ο Βρετανός υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε ότι το ερώτημα-κλειδί είναι το ποιος υποψήφιες έχει το σαφέστερο όραμα για το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου
Στο γεγονός ότι ο Boris Johnson αποτελεί το «ξεκάθαρο φαβορί» για την θέση του πρωθυπουργού στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναφέρθηκε σήμερα (17/6) ο Βρετανός υπουργός Περιβάλλοντος, Michael Gove, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι ικανότητές τους πρέπει να «δοκιμαστούν».
Ειδικότερα, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στο ραδιόφωνο του BBC, ο κ. Gove δήλωσε ότι «προς το παρόν, ο Boris Johnson αποτελεί ξεκάθαρο φαβορί για τη θέση του πρωθυπουργού».
Ωστόσο, διευκρίνησε ότι «πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχει δοκιμαστεί και ότι οι δύο υποψήφιοι που θα είναι επικρατέστεροι, εάν ο Boris είναι ένας από αυτούς, είναι ικανοί να γίνουν πρωθυπουργοί από την πρώτη μέρα».
Ο Βρετανός υπουργός Περιβάλλοντος, ο οποίος είναι επίσης υποψήφιος για τη θέση της Theresa May, δήλωσε ότι ο Boris Johnson είναι ικανός να γίνει πρωθυπουργός, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το βασικό ερώτημα είναι το ποιος έχει το καλύτερο ιστορικό κατά τη διάρκεια της υπουργικής του θητείας, καθώς και το ποιος έχει το σαφέστερο όραμα για το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου.
Παράλληλα, ο Michael Gove απέρριψε τόσο τους ισχυρισμούς ότι ο Boris Johnson τάσσεται κατά των επιχειρήσεων, όσο και ότι υπάρχουν ηθικοί λόγοι για τους οποίους ο Boris Johnson δεν θα ήταν κατάλληλος για να γίνει πρωθυπουργός.
Μάλιστα, ο Βρετανός υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε πως όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να γίνουν «καλοί πρωθυπουργοί», διευρκινίζοντας ωστόσο ότι ο ίδιος θα αποτελέσει μία «ενοποιητική φιγούρα» για το Συντηρητικό Κόμμα.
Σημειώνεται ότι οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Πέμπτη (20/6).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης