Μητσοτάκης: Μόνο η ΝΔ μπορεί να εκφράσει την αλλαγή – Δώστε μας ισχυρή εντολή

Μητσοτάκης: Μόνο η ΝΔ μπορεί να εκφράσει την αλλαγή – Δώστε μας ισχυρή εντολή
Περιοδεία του προέδρου της ΝΔ στην Ήπειρο
Έκκληση στους πολίτες και στους αγρότες της Άρτας να δώσουν ισχυρή εντολή στην ΝΔ ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου απηύθυνε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άρτα στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ήπειρο.
«Θα στηρίξουμε τον αγρότη, θα στηρίξουμε το αγροτικό εισόδημα, θα μειώσουμε τους φόρους για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα συμπεριλαμβανομένων και των αγροτών» είπε μεταξύ άλλων ο κ.Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συζήτησης του με πολίτες για τα προβλήματα αλλά και τις προκλήσεις του πρωτογενούς τομέα.
«Πρέπει να περάσουμε από ένα μοντέλο επιδοτούμενης αγροτικής παραγωγής σε ένα μοντέλο όπου η επιδότηση δεν θα είναι μόνο συμπληρωματικό εισόδημα αλλά εργαλείο για να βοηθήσουμε την ανταγωνιστικότητα του πρωτογενούς τομέα» είπε ο κ.Μητσοτάκης, αναφέροντας τη σημασία που έχει η σωστή κατάρτιση για την ανάπτυξη του κλάδου και η αξιοποίηση των πολλών συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχουμε στην Ελλάδα.
«Δυστυχώς οι αγρότες μας δεν έχουν σήμερα την πρόσβαση στην συμπληρωματική εκπαίδευση που θα τους χρειαστεί για  να μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί σε ένα παραγωγικό περιβάλλον το οποίο αλλάζει γρήγορα.
Από την άλλη έχουμε πολλούς νέους αγρότες, οι οποίοι θέλουν είτε να συνεχίσουν την δουλειά των πατεράδων τους και των παππούδων τους, είτε να καινοτομήσουν οι ίδιοι και να επιστρέψουν στη γη τους και να αρχίσουν να παράγουν.
Αυτοί, όμως, χρειάζονται εκπαίδευση, κατάρτιση και εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες.
Εκεί έχουμε ένα μεγάλο κενό το οποίο θα καλύψουμε» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος  υπογράμμισε ην προστιθέμενη αξία που θα φέρει η σύνδεση των ελληνικών προϊόντων με τον ελληνικό πολιτισμό.
«Πρέπει να υποστηρίξουμε το brand Ελλάδα και την ελληνική σημαία και στον πρωτογενή τομέα.
Και να το συνδέσουμε με την ποιότητα.
Και να πούμε βέβαια και μία ιστορία για αυτό διότι πολλά από τα πολύ επιτυχημένα brands, δεν έχουν να κάνουν μόνο με την ποιότητα του προϊόντος.
Γι’ αυτό  και η σύνδεση των προϊόντων μας με τον πολιτισμό έχει τόσο μεγάλη αξία.
Τα προϊόντα αυτής της γης δεν είναι μόνο καταπληκτικά προϊόντα επειδή η ελληνική γη βγάζει τόσο ωραία προϊόντα.
Είναι συνδεδεμένα και με τον πολιτισμό και με την ιστορία μας.
Και όλα αυτά αποκτούν ξεχωριστή αξία σε μία χώρα η οποία υποδέχεται 30 εκατ. επισκέπτες» υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «θα στηρίξουμε τη μετάβαση σε έναν πρωτογενή τομέα ο οποίος θα έχει πραγματικά συγκριτικά πλεονεκτήματα».
«Θα βοηθήσουμε να μειωθεί το κόστος παραγωγής, θα στηρίξουμε τα συνεργατικά σχήματα, θα παρέμβουμε στον ΕΛΓΑ, έτσι ώστε σε περιπτώσεις καταστροφών να μην χρειάζονται 6 και 8 μήνες για  να αποζημιωθούν οι αγρότες μας και τελικά να παίρνουν το 1/5 ή το 1/3 από αυτά τα οποία δικαιούνται» είπε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος ζήτησε από τους πολίτες της Άρτας «ισχυρή εντολή» με στόχο η Ελλάδα να κάνει «μια μεγάλη φυγή στο μέλλον».
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα η μόνη πατριωτική παράταξη που μπορεί να εκφράσει αυτό το κύμα πολιτικής αλλαγής που βλέπω παντού στη χώρα.
Και δεν έχω επίσης καμία αμφιβολία ότι η Άρτα δε θα είναι εξαίρεση και θα είναι και αυτή γαλάζια» υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS