Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan: Θα προστατεύσουμε στρατιωτικά τον Πορθητή στην κυπριακή ΑΟΖ

Erdogan: Θα προστατεύσουμε στρατιωτικά τον Πορθητή στην κυπριακή ΑΟΖ
Η Τουρκία έχει επιλέξει την πορεία του αγώνα για τα δικά της συμφέροντα, σημείωσε ο Erdogan
Τη διαβεβαίωση, πως η Τουρκία θα προστατεύσει με όλη της τη δύναμη τα πλοία  που μετέχουν στις έρευνες πετρελαίου στην Ανατολική Μεσόγειο, Recep Tayyip Erdogan μιλώντας στη συνέλευση του τουρκικού συμβουλίου εξαγωγών στην Κωνσταντινούπολη.
«Όποιος προσπαθήσει οτιδήποτε εναντίον των πλοίων μας στην ανατολική Μεσόγειο να γνωρίζει ότι θα είμαστε εκεί και ότι οι ναυτικές και αεροπορικές μας δυνάμεις θα εργαστούν για να τα προστατεύσουν», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.
Αναφέρθηκε επίσης  με προκλητικό τρόπο στην πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας όσον αφορά τη σύλληψη του πληρώματος των τουρκικών πλοίων, δηλώνοντας:
«Λένε ότι έδωσαν οδηγίες να συλλάβουν τα πληρώματα των τουρκικών πλοίων στην ανατολική Μεσόγειο.
Δεν θα το πετύχετε, θα γλείφετε μόνο την παλάμη σας», είπε χαρακτηριστικά.
Η Τουρκία έχει επιλέξει την πορεία του αγώνα για τα δικά της συμφέροντα και δεν είναι ικανοποιημένη με το να παρακολουθεί αθόρυβα τις εξελίξεις, επισήμανε ο πρόεδρος της Τουρκίας.
«Εάν ακόμη υπάρχουν κάποιοι που βλέπουν τις λεκτικές διαμάχες για τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο ως ένα απλό καβγά για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνουν τίποτα από αυτή τη δουλειά».
«Αγαπητοί αδελφοί μου εμείς στην ανατολική Μεσόγειο, σε αυτά τα νερά στην ΑΟΖ που έχει διαχωριστεί για μας, συνεχίζουμε τις έρευνές μας στην ΑΟΖ μας και θα τις συνεχίσουμε.
Έχουμε τέσσερα πλοία, τα δύο από αυτά είναι γεωτρύπανα και τα δύο ερευνητικά.
Παλαιότερα ψάχναμε να ενοικιάσουμε πλοία και δεν βρίσκαμε, αλλά πλέον είναι πλοία που μας ανήκουν αυτά.
Εμείς τώρα κάνουμε αυτή τη δουλειά με αυτά. Που ήμασταν και που είμαστε τώρα;
Μας ανήκουν αυτά τα πλοία πλέον. Το ίδιο κάνουν και εκείνοι», επισήμανε ο Τούρκος πρόεδρος.
 
Τον Ιούλιο οι  S 400 - Ατζαμής ο Macron

Νωρίτερα ο Erdogan επιστρέφοντας από το Τατζικιστάν και συνομιλώντας με δημοσιογράφους, υπογράμμισε, πως η Τουρκία θα αρχίσει να προμηθεύεται τους πυραύλους S-400 από τη Ρωσία μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου 2019.
«Συζητήσαμε το θέμα των S-400 με τη Ρωσία και σε μεγάλο βαθμό έχει διευθετηθεί» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, κατά την επιστροφή του από μία επίσκεψη στο Τατζικιστάν.
«Νομίζω ότι (οι πύραυλοι) θα αρχίσουν να καταφθάνουν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου» πρόσθεσε ο Erdogan.
Κάνοντας αναφορά στον Γάλλο πρόεδρο, o oποίος προ ημερών εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη του στην Κύπρο και δήλωσε ότι η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τις παράνομες δραστηριότητές της στην οικονομική ζώνη της Κύπρου, ο Erdogan έσπευσε να απαντήσει ότι ο  «ο κ. Macron είναι ατζαμής.
Δεν έχει συνηθίσει τα καθήκοντα του και μάλλον θα περάσει καιρός μέχρι να συνηθίσει».
Σύμφωνα με τον ο Erdogan, δικαίωμα να μιλούν στην ανατολική Μεσόγειο έχουν όσοι έχουν δικαίωμα να μιλήσουν και διερωτήθηκε «από πού προέκυψε το δικαίωμα της Γαλλίας να μιλάει για την ανατολική Μεσόγειο;
Έχει ακτές εκεί;».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης