Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά - δυτικής Λέσβου – Η υποδοχή στο Σιγρί

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά - δυτικής Λέσβου – Η υποδοχή στο Σιγρί
Ξεκίνησαν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που συνδέουν το λιμάνι του Πειραιά αρχικά με τα Μεστά της Χίου και στη συνέχεια με το λιμάνι του Σιγρίου
Η ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Πειραιά και Δυτικής Λέσβου, αποτελεί πλέον πραγματικότητα.
Η ακτοπλοϊκή σύνδεση μειώνει το χρόνο σύνδεσης του νησιού με τον Πειραιά μέσω Χίου, με τα υπάρχοντα συμβατικά πλοία, από 12 ώρες σε λιγότερο από 9.
Oι πρώτοι περίπου 100 επιβάτες, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Πάλλης, όπως και οχήματα, αποβιβάστηκαν στο Σιγρί το βράδυ του Σαββάτου 15/6,  όπου το πλοίο υποδέχτηκαν σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του χωριού με επικεφαλής τον πρόεδρο της Κοινότητας, Χρ. Λεοντή, αλλά και ο εκτελών χρέη δημάρχου Λέσβου Κ. Αστυρακάκης, ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος του νεοσύστατου Δήμου Δυτικής Λέσβου Τ. Βέρρος και ο μέχρι πρότινος προϊστάμενος Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού και υποψήφιος βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μπουρνούς.
Το πλοίο έδεσε στο παλιό λιμάνι του Σιγρίου δίπλα στο υπό ολοκλήρωση νέο μεγάλο λιμάνι.
Σημειώνεται ότι  η γραμμή Πειραιάς - Σίγρι εκτελείται με το πλοίο «Νήσος Χίος» της Hellenic Sea Ways και κάθε Σάββατο ξεκινά από Πειραιά στις 13:00 για Μεστά με άφιξη στις 18:40 και αναχώρηση στις 19:10 με άφιξη στο Σίγρι στις 21:40, ενώ Αντιστοίχως Από Σίγρι ξεκινά στις 23:00 για Μεστά με άφιξη στις 01:30 και αναχώρηση στις 02:00 και άφιξη στον Πειραιά στις 07:40 της Κυριακής.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης