Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: To βασικό δίλημμα αφορά το μέλλον της χώρας - Στις 7 Ιουλίου η κάλπη είναι άδεια και θα την γεμίσουμε εμείς

Τσίπρας: To βασικό δίλημμα αφορά το μέλλον της χώρας - Στις 7 Ιουλίου η κάλπη είναι άδεια και θα την γεμίσουμε εμείς
«Στις 7 Ιουλίου η κάλπη είναι άδεια και θα την γεμίσουμε εμείς», ανέφερε ο Α. Τσίπρας
Στο βασικό δίλημμα των επόμενων εκλογών, που αφορά το μέλλον της χώρας, αναφέρθηκε από τη Ρόδο ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είπε «έλαβα το μήνυμα».
Ο κ. Τσίπρας, συνομιλώντας στο Μαντράκι της Ρόδου με εργαζόμενους στον τουρισμό, έθεσε το βασικό δίλημμα των επόμενων εκλογών, εάν η χώρα προχωρήσει μπροστά με ασφάλεια και με όλους τους Έλληνες ή αν θα διακινδυνεύσει την επιστροφή στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό και την εποπτεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την υπογραφή τριών συλλογικών συμβάσεων στους βασικούς κλάδους του τουρισμού, αλλά και για τους ελέγχους που διενεργεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, κάτι που έχει μειώσει σημαντικά, όπως ανέφεραν την εργοδοτική αυθαιρεσία και παραβατικότητα.
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι έχουν εξαγγελθεί ακόμη 150 προσλήψεις στο ΣΕΠΕ για την αύξηση των ελέγχων.
Υπογράμμισε ότι ενόψει των εκλογών, συγκρούονται δύο αντιλήψεις, η μία που θέλει την οικονομική ανάπτυξη να συμβαδίζει με την ασφάλεια στους χώρους εργασίας, και η άλλη που επιτρέπει την παραβατικότητα της κακώς εννοούμενης επιχειρηματικότητας με την έλλειψη ελέγχων.
«Αυτή η κακή αντίληψη  βασίζεται στις offshore, την αποφυγή φορολογικών και εργασιακών ελέγχων», επεσήμανε.
Περαιτέρω, κληθείς από πολίτη να σχολιάσει το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, απάντησε ότι κατανοεί μετά από τρία δύσκολα χρόνια τη δυσαρέσκεια των ανθρώπων που επλήγησαν και που θέλησαν να στείλουν μήνυμα και συμπλήρωσε ότι έλαβε το μήνυμα και εξετάζει τα λάθη και τις παραλείψεις.
Υπογράμμισε ωστόσο ότι είναι εντελώς διαφορετικός ο χαρακτήρας των εθνικών εκλογών, λέγοντας πως ξεπερνά τις ιδεολογικές γραμμές που εκφράστηκαν στις ευρωεκλογές και αφορά την επόμενη μέρα για τον τόπο, για όλους μας, για τη νέα γενιά, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, το «βασικό δίλημμα, ανεξάρτητα ακόμη και από τις κομματικές προτάσεις, αφορά το μέλλον της χώρας».
«Στις 7 Ιούλη η κάλπη είναι άδεια και θα την γεμίσουμε εμείς», κατέληξε ο πρωθυπουργός.
 
Διήμερη περιοδεία (15-16/6) Τσίπρα στα Δωδεκάνησα

Από τη Ρόδο ξεκίνησε το Σάββατο 15/6, την περιοδεία του στα Δωδεκάνησα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας έφθασε στο νησί κατευθείαν από τη Μάλτα, όπου βρέθηκε για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου.
Στη Ρόδο ο κ. Τσίπρας συνομίλησε νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου 15/6 με τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με νέους ενώ δεν έλειψαν οι φωτογραφίες.


Σημειώνεται ότι σήμερα ο κ. Τσίπρας στη συνέχεια επισκέφτηκε τη Χάλκη, απ΄όπου εξήγγειλε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για νησιά με πληθυσμό που δεν ξεπερνά τους 1.000 κατοίκους, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφτεί την Τήλο.
 
www.banklingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης