Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Μπορούμε να είμαστε η πρώτη επιλογή στην κάλπη της 7ης Ιουλίου

Σκουρλέτης: Μπορούμε να είμαστε η πρώτη επιλογή στην κάλπη της 7ης Ιουλίου
Εφικτό να ανατραπούν οι προβλέψεις και να μην είναι η Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα, σύμφωνα με τον Π. Σκουρλέτη
«Mπορούμε να είμαστε η πρώτη του επιλογή στην κάλπη της 7ης Ιουλίου», δηλώνει σε συνέντευξή του στο «Βήμα» ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης.
Όπως τονίζει, «ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί τις σχέσεις του με μεγάλα τμήματα της κοινωνίας.
 Επομένως, κάτι το οποίο φαίνεται μαθηματικά δύσκολο, να ανατραπούν δηλαδή οι προβλέψεις και να μην είναι η Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα, πολιτικά είναι εφικτό».
Ο ίδιος, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αναφέρει ότι αυτό διαμορφώθηκε από πάρα πολλούς παράγοντες, ο βασικότερος των οποίων ήταν «ότι μετά τον αναγκαίο συμβιβασμό του 2015 ήμασταν υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε μια πολιτική της οποίας δεν είχαμε την πατρότητα και που γνωρίζαμε, εκ των προτέρων, ότι θα είχε αρνητικό κοινωνικό αντίκτυπο.
Επιλέξαμε ένα δύσκολο δρόμο που, παρά τις αντιφάσεις και τις αστοχίες, κατόρθωσε στο τέλος να οδηγήσει τη χώρα στο ξέφωτο και την οικονομία σε μια νέα, σταθεροποιημένη πραγματικότητα».
«Δεν πιστεύω ότι στην κάλπη υπερψηφίστηκαν οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας. Ούτε, βεβαίως, οδηγηθήκαμε στη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας  «απόδειξη είναι ότι, παρά τη μεγάλη ποσοστιαία διαφορά, ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να είναι ο δεύτερος αδιαμφισβήτητος πυλώνας του πολιτικού μας συστήματος.
Δεν αγνοούμε το τι ήθελε να μας πει ο κόσμος, συνεχίζουμε για να τον πείσουμε ότι αυτή η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί, ότι μπορούμε να είμαστε η πρώτη του επιλογή στην κάλπη της 7ης Ιουλίου».
Ο κ. Σκουρλέτης επισημαίνει πως «θεωρούμε ρεαλιστικό να δημιουργήσουμε άλλες 500.000 νέες θέσεις εργασίας την επόμενη τετραετία.
Τα μέτρα, στο μεγαλύτερο μέρος, τους παρουσιάστηκαν στη ΔΕΘ από τον Πρωθυπουργό τον Σεπτέμβριο του 2018.
Το πρόγραμμά μας μπορεί να πείσει γιατί καταλήγει σε ρεαλιστικά εφαρμόσιμες προτάσεις».
Κατά τον ίδιο, «το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι η αποθέωση των γενικόλογων και ανεύθυνων υποσχέσεων, ενώ όταν συγκεκριμενοποιείται δεν μπορεί να κρύψει την ταξικά προσδιορισμένη στόχευσή του εις βάρος των οικονομικά αδυνάτων, του κόσμου της εργασίας και των μεσοστρωμάτων».
Για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και την προοδευτική Συμμαχία, ο κ. Σκουρλέτης, αναφέρει πως «ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ ωρίμασε μέσα στις συνθήκες της μεγαλύτερης μεταπολεμικής κοινωνικοοικονομικής κρίσης, διευρύνοντας τα όρια της αριστερής παράταξης.
Σήμερα πρωτοστατεί στη συγκρότηση μιας πλατιάς συμμαχίας ανάμεσα στην Αριστερά, στην αντινεοφιλελεύθερη Σοσιαλδημοκρατία και στην Οικολογία».
«Θεωρώ ότι η συγκρότηση ενός τέτοιου πλειοψηφικού, κοινωνικού και πολιτικού μπλοκ μπορεί, πράγματι, να οδηγήσει στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία μας, ανοίγοντας νέους δρόμους», καταλήγει ο κ. Σκουρλέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης