Τσακαλώτος: Η ταξική μεροληψία του ΣΥΡΙΖΑ επεκτείνεται και στη μεσαία τάξη

Τσακαλώτος: Η ταξική μεροληψία του ΣΥΡΙΖΑ επεκτείνεται και στη μεσαία τάξη
Η ΝΔ, σύμφωνα με τον Ευ. Τσακαλώτο, «υπόσχεται ότι θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων,  αλλά το πρόγραμμά της έχει φοροελαφρύνσεις για τους λίγους και λιτότητα για τους πολλούς»
«H ταξική μας μεροληψία επεκτείνεται και στη μεσαία τάξη», υπογραμμίζει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στη "Real News".
Μάλιστα, ο ίδιος υπεραμύνεται των δημοσιονομικών προβλέψεων της κυβέρνησης και εκφράζει την αισιοδοξία ότι «τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει και επιπλέον δημοσιονομικός χώρος για μόνιμες παρεμβάσεις».
Υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πορευθεί προς τις κάλπες της 7ης Ιουλίου προτάσσοντας τις τέσσερις αιχμές του προγράμματός του: Ανάπτυξη για όλους - κλιματική αλλαγή, νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας με αυξημένους μισθούς, δικαιότερη φορολογία, Δημοκρατικό και αποτελεσματικό κράτος, αλληλεγγύη και ασφάλεια για την κοινωνία.
Ο κ. Τσακαλώτος διερωτάται αν «θα τολμήσει  η ΝΔ να αντιπαρατεθεί επί προγραμμάτων ή θα εξαντληθεί σε ένα ήρεμο ύφος, στηριζόμενη βέβαια στο ότι τη βρόμικη δουλειά την κάνουν τα Μέσα που την υποστηρίζουν».  
Εκτιμά οτι αν υπάρξει αντιπαράθεση προγραμμάτων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, «πραγματική αντιπαράθεση την οποία θεωρώ ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να αποφύγει, το αποτέλεσμα ειναι αναστρέψιμο», αναφέρει.
Ακόμη, υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκχωρεί τη μεσαία τάξη στην ΝΔ, σημειώνοντας πως «η ταξική μας μεροληψία επεκτείνεται και στη μεσαία τάξη».
Η ΝΔ, σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, «υπόσχεται ότι θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων,  αλλά το πρόγραμμά της έχει φοροελαφρύνσεις για τους λίγους και λιτότητα για τους πολλούς».
«Εμείς λέμε ότι πρέπει να υπάρχουν φοροελαφρύνσεις, αλλά πρέπει να είναι και στοχευμένες.
Και τα προγράμματα είναι συγκεκριμένα.
Εμείς μιλάμε για κατάργηση της εισφορά αλληλεγγύης για ατομικό εισόδημα έως 20.000 ευρώ (που αφορά το 92% της κοινωνίας) και μείωση αυτής  από εκεί και πάνω.
Έτσι, έχουμε μισό δισ. για σχολεία και νοσοκομεία.
Η ΝΔ λέει αυτό το μισό δις. να πάει για τη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για το πλουσιότερο 8% και να μη μείνει τίποτα για την υγεία και την παιδεία», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Τσακαλώτος.
«Η ΝΔ  προσπαθεί να πείσει τη μεσαία τάξη ότι τα συμφέροντά της ταυτίζονται με τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων, με τα συμφέροντα των λίγων.
Πιστεύω ότι τα μεσαία στρώματα δεν θα πέσουν σε αυτή την παγίδα.
Γιατί έχουν βιώσει και στην Ελλάδα και παγκοσμίως τις συνέπειες της Δεξιάς», προσθέτει ο κ. Τσακαλώτος.
Περαιτέρω, τονίζει  ότι η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει προσεκτική αξιολόγηση των μέτρων και της επίδρασής τους, προσθέτοντας πως «μάλιστα οι εκτιμήσεις μας είναι συντηρητικές, πράγμα που μας επιτρέπει να πούμε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να οδηγηθούμε σε αποκλίσεις από τους στόχους, αλλά και την αισιοδοξία ότι τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει και επιπλέον δημοσιονομικός χώρος για μόνιμες παρεμβάσεις».
Επιπλέον, ο κ. Τσακαλώτος σημειώνει ότι «η ΝΔ θα χτίσει την αξιοπιστία της εφαρμόζοντας όλες τις νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που προτείνει το ΔΝΤ με τις οποίες εξάλλου συμφωνεί», ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει «ήδη χτίσει την δική της αξιοπιστία έχοντας βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο και έχοντας επιτύχει αυτά που σχεδιάζαμε» και «στόχος μας είναι να την κεφαλαιοποιήσουμε προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS