Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Αυξάνεται η πολιτική αβεβαιότητα στο Βέλγιο – Δεν απειλείται η οικονομική ανάπτυξη

Fitch: Αυξάνεται η πολιτική αβεβαιότητα στο Βέλγιο – Δεν απειλείται η οικονομική ανάπτυξη
Έκθεση της Fitch Ratings για το Βέλγιο 
Οι πρόσφατες εκλογές στο Βέλγιο (ΑΑ-, σταθερό outlook) έχουν αυξήσει τον πολιτικό κατακερματισμό τόσο μεταξύ των κομμάτων όσο και μεταξύ των περιφερειών, γεγονός που καθιστά δύσκολο τον σχηματισμό μιας ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αναφέρει σε έκθεσή της η Fitch Ratings.
Οι ομοσπονδιακές και περιφερειακές εκλογές -στις 26 Μαΐου 2019- οδήγησαν σε απώλειες τα μεγαλύτερα κόμματα, επισημαίνεται.
«Η διαμόρφωση περιφερειακών κυβερνήσεων μπορεί να είναι σχετικά απλή, αλλά πιθανόν να υπάρχουν έντονες διαφορές μεταξύ τους, καθώς οι πιο πιθανές εξελίξεις είναι μια κεντρώο-συντηρητική/εθνικιστική κυβέρνηση στη Φλάνδρα και αριστερά κυβερνήσεις στις άλλες δύο περιοχές.
Αυτό θα δυσκολέψει την οικοδόμηση ενός ομοσπονδιακού συνασπισμού, με πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. (…)
Δεν περιμένουμε η μακρά διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στις προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη και τα δημόσια οικονομικά φέτος», σχολιάζει η Fitch.
Ο αμερικανικός οίκος αναμένει το δημοσιονομικό έλλειμμα να αυξηθεί το 2019 στο 1,4% του ΑΕΠ, από 0,7% το 2018, ενώ ο δείκτης χρέους θα μειωθεί περαιτέρω σε 100,5% μέχρι το τέλος του 2020, από 103,4% στο τέλος του 2017.
Η οικονομική ανάπτυξη θα φθάσει το 1,4% το 2020 από 1,1% φέτος, αν και η διαταραχή από ένα πιθανό σκληρό Brexit αποτελεί κίνδυνο.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης