Διεθνή

Rouhani (Ιράν): Απειλή για τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή οι ΗΠΑ - Εφαρμόζουν μία επιθετική εξωτερική πολιτική

Rouhani (Ιράν): Απειλή για τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή οι ΗΠΑ - Εφαρμόζουν μία επιθετική εξωτερική πολιτική
Ο πρόεδρος του Ιράν τόνισε ότι η Ουάσιγκτον παραβιάζει τους διεθνείς κανόνες τα τελευταία δύο χρόνια
Στο γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν μία σοβαρή απειλή για τη σταθερότητα τόσο της Μέσης Ανατολής όσο και του υπόλοιπου κόσμου, αναφέρθηκε σήμερα (14/6) ο πρόεδρος του Ιράν Hassan Rouhani, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Συμβούλιο Αρχηγών Κρατών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης.
Ειδικότερα, ο Ιρανός πρόεδρος δήλωσε ότι «οι ενέργειες των ΗΠΑ αποτελούν σοβαρή απειλή για τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο», ενώ παράλληλα άσκησε κριτική προς την Ουάσιγκτον για την απόφασή της να αποχωρήσει από την πυρηνική συμφωνία του 2015.
«Το Ιράν θα συνεχίσει να τιμάει τη συμφωνία», κατέστησε σαφές ο Hassan Rouhani, ενώ τόνισε ότι «το Ιράν ζητάει από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στην πυρηνική συμφωνία να ανταποκριθούν άμεσα στις δεσμεύσεις τους».
Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ιράν τόνισε ότι η Ουάσιγκτον παραβιάζει τους διεθνείς κανόνες τα τελευταί δύο χρόνια «χρησιμοποιώντας τις οικονομικές και στρατιωτικές της ικανότητες ώστε να εφαρμόζει μία προσέγγιση επιθετικής εξωτερικής πολιτικής».
Οι δηλώσεις του κ. Rouhani έρχονται λίγες ώρες μετά τη νέα κλιμάκωση των εντάσεων ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ, καθώς η Ουάσιγκτον κατηγορεί την Τεχεράνη ότι βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες (13/6) σε δύο δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν.
Το Ιράν απέρριψε τις σχετικές κατηγορίες, παροτρύνοντας τη διεθνή κοινότητα να αποτρέψει «τις απερίσκεπτες και επικίνδυνες πολιτικές και πρακτικές των ΗΠΑ και των περιφερειακών συμμάχων τους που κλιμακώνουν τις εντάσεις στην περιοχή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης