Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντική άνοδος για το πετρέλαιο εν μέσω γεωπολιτικών ανησυχιών - Στο +1,14% και τα 62,01 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Σημαντική άνοδος για το πετρέλαιο εν μέσω γεωπολιτικών ανησυχιών - Στο +1,14% και τα 62,01 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,54%
Άνοδο σημείωσε σήμερα Παρασκευή (14/6) το πετρέλαιο, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, μετά τις δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν σε δύο δεξαμενόπλοια στον Κόλοπο του Ομάν και οι οποίες έχουν προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το Brent ενισχύθηκε κατά +1,14% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 62,01 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +0,54% στα 52,56 δολ. ανά βαρέλι.

Ο Αμερικανικός υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo κατηγόρησε το Ιράν για τις επιθέσεις στα δεξαμενόπλοια, αποκαλώντας την Τεχεράνη «απειλή για τη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα».
Από την πλευρά της, η Τεχεράνη δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με τις επιθέσεις, ενώ ο πρόεδρος της Κίνας έστειλε μήνυμα στήριξης προ το Ιράν, τονίζοντας ότι το Πεκίνο θα προωθήσει τη σταθερή ανάπτυξη των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας το πετρέλαιο βρέθηκε υπό πιέσεις μετά τη νέα αύξηση που σημειώθηκε στα αποθέματα ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, καθώς και λόγω των ανησυχιών για τις εμπορικές εντάσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.
Παράλληλα, ο ΟΠΕΚ προχώρησε χθες σε επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεών του για την ανάπτυξη στη ζήτηση πετρελαίου το 2019, και συγκεκριμένα στα 1,14 εκατ. βαρέλια ημερησίως, έναντι 1,21 εκατ. βαρέλια ημερησίως προηγουμένως.
«Οι σημαντική καθοδικοί κίνδυνοι από την κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων που εξαπλώνονται στην παγκόσμια ανάπτυξη της ζήτησης παραμένουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΟΠΕΚ.
Σημειώνεται ότι η ιαπωνική εφημερίδα Nikkei, επικαλούμενη πηγές από το υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας, ανέφερε ότι οι ΟΠΕΚ και η Ρωσία βρίσκονται σε συνομιλίες για την έναρξη μίας συνεργασίας στην προσφορά πετρελαίου σε μακροπρόθεσμη βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης