Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 0,3% στις τιμές εισαγωγών των ΗΠΑ τον Μάιο 2019

Πτώση 0,3% στις τιμές εισαγωγών των ΗΠΑ τον Μάιο 2019
Τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων πέντε μηνών κατέγραψαν τον Μάιο του 2019 οι τιμές εισαγωγών των ΗΠΑ
Τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων πέντε μηνών κατέγραψαν τον Μάιο του 2019 οι τιμές εισαγωγών των ΗΠΑ, καθώς μειώθηκε ευρέως το κόστος των τροφίμων, εντείνοντας τις προσδοκίες ότι ο υποτονικός πληθωρισμός θα μπορούσε να αναγκάσει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) να μειώσει τα επιτόκια εντός του 2019.
Ειδικότερα, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε σήμερα (13/6/2019) ότι οι τιμές των εισαγωγών μειώθηκαν κατά 0,3% τον περασμένο μήνα -η μεγαλύτερη πτώση από τον Δεκέμβριο.
Τα στοιχεία για τον Απρίλιο αναθεωρήθηκαν καθοδικά, δείχνοντας μια αύξηση των τιμών κατά 0,1%, αντί της αύξησης 0,2% που είχαν δείξει τα αρχικά στοιχεία.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια μείωση των τιμών κατά 0,2% για τον Μάιο.
Στους δώδεκα μήνες έως τον Μάιο, οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν κατά 1,5%, έναντι της μείωσης 0,3% του Απριλίου.
Οι τιμές των εισαγόμενων καυσίμων υποχώρησαν κατά 1% τον Μάιο, έναντι της αύξησης 1,7% του Απριλίου, ενώ οι τιμές των εισαγόμενων τροφίμων μειώθηκαν κατά 0,8%, μετά από αύξηση 2,7% τον προηγούμενο μήνα.
Εξαιρουμένων των τροφίμων και των καυσίμων, οι τιμές εισαγωγών μειώθηκαν κατά 0,2% τον Μάιο, έναντι πτώσης 0,3% του Απριλίου, ενώ σε ετήσια βάση κατέγραψαν πτώση 1,5%.
Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι οι τιμές εξαγωγών υποχώρησαν κατά 0,2% τον Μάιο, έναντι αύξησης 0,1% του Απριλίου, ενώ σε ετήσια βάση σημείωσαν πτώση 0,7%, μετά από αύξηση 0,2% τον προηγούμενο μήνα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης