Αποστολάκης: Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ικανές, παρούσες και εγγυώνται την ασφάλεια και ακεραιότητα της Ελλάδας

Αποστολάκης: Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ικανές, παρούσες και εγγυώνται την ασφάλεια και ακεραιότητα της Ελλάδας
Την πλήρη ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της άσκησης του Πολεμικού Ναυτικού «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2019» εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης
Νέο μήνυμα για τις ικανότητες και την ετοιμότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, σε μια περίοδο που η τουρκική προκλητικότητα έχει... χτυπήσει κόκκινο.
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποδεικνύουν ότι είναι ικανές, είναι παρούσες και εγγυώνται την ασφάλεια και την ακεραιότητα της Ελλάδας» είπε σε δηλώσεις του αφού παρακολούθησε την άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ».
«Αυτή η αποβατική ενέργεια είναι ένα κομμάτι της ασκήσεως, το οποίο αναδεικνύει τη διακλαδικότητα στον μεγαλύτερο βαθμό, διότι πρέπει να εκτελεσθούν πολύ συντονισμένες ενέργειες.
Είναι από τις πιο δύσκολες επιχειρήσεις, στην οποία υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία και συντονισμός μεταξύ και των τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η άσκηση αυτή περιελάμβανε πάρα πολλά αντικείμενα.
Έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους εμπλεκόμενους να εκπαιδευτούν σε όλα αυτά τα αντικείμενα, με εξαιρετικά αποτελέσματα», ανέφερε ο κ. Αποστολάκης.
Παράλληλα, συνεχάρη «τους οργανωτές και τους εκπαιδευτές της ασκήσεως για την προσπάθεια της επιτυχούς εκτελέσεως και τα αποτελέσματα, που, όπως διαπιστώνεται, είναι τα καλύτερα δυνατά».
Η άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ», η οποία ολοκληρώνεται αύριο (14/6/2019), αποτελεί την ετήσια άσκηση μεγάλης κλίμακας του Πολεμικού Ναυτικού και σε αυτήν συμμετέχουν προσωπικό και μονάδες του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS