Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

«Κλείδωσε» στο +20% η Frigoglass, λόγω επιστροφής στην κερδοφορία

tags :
«Κλείδωσε» στο +20% η Frigoglass, λόγω επιστροφής στην κερδοφορία
Στο Υπουργείο Εργασίας έχουν συγκεντρωθεί οι εργαζόμενοι της Frigoglass στην Πάτρα
Με κέρδη που φτάνουν στο +19,82% κινείται σήμερα η μετοχή της Frigoglass, μετά και την επιστροφή στην κερδοφορία που κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο του 2019.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η μετοχή βρίσκεται υπό επιτήρηση, με τα όρια διακύμανσης να είναι στο 20%.
Σημαντική ώθηση στην άνοδο της μετοχής έδωσε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του α' 3μηνου του 2019, σύμφωνα με τα οποία η εισηγμένη επέστρεψε στην κερδοφορία, μετά από πολλά τρίμηνα ζημιών.
Τα κέρδη ανήλθαν στα 2 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 18,8%, στα 125,5 εκατ. ερώ, ενώ η άνοδο των EBITDA ανήλθε στο 43,9%, αφού διαμορφώθηκαν στα 18,8 εκατ. ευρώ.
Βέβαια, οι προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές για το πρώτο τρίμηνο του 2019 ήταν αρνητικές, ανερχόμενες σε 12,4 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικών ροών ύψους 3,4 εκατ. πέρυσι, ενώ αλλά η μείωση αυτή αντικατοπτρίζει το εποχιακά υψηλό κεφαλαίο κίνησης λόγω του ισχυρού πρώτου τριμήνου.
Αύξηση παρουσίασε και και ο καθαρός δανεισμός, ο οποίος ανήλθε στα 244,2 εκατ. ευρώ, έναντι 229,8 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο του 2018.

Συγκέντρωση εργαζομένων στο Υπουργείο Εργασίας

Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στη μοναδας παραγωγης της Frigoglass στην Πάτρα, καθώς η διοίκηση αποφάσισε το κλείσιμο της μονάδες.
Σύμφωνα με την εταιρεία η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της, με στόχο τη βελτίωση του κόστους λειτουργιας και την ενίσχυση της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητάς της.
Να σημειωθεί ότι η μονάδα απασχολούσε γύρω στα 90  άτομα και παρήγαγε εξειδικευμένους ψυκτικούς θαλάμους οικιακής χρήσης και μερικές κατηγορίες ανταλλακτικών ψυγείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης