Τελευταία Νέα
Διεθνή

Villeroy: Η ΕΚΤ θα λάβει περισσότερα μέτρα εάν επιδεινωθεί η επιβράδυνση της οικονομίας

tags :
Villeroy: Η ΕΚΤ θα λάβει περισσότερα μέτρα εάν επιδεινωθεί η επιβράδυνση της οικονομίας
Ο Francois Villeroy de Galhau δήλωσε ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να ενεργήσει περαιτέρω εάν επιδεινωθεί η σημερινή οικονομική επιβράδυνση
Την άποψη ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να ενεργήσει περαιτέρω εάν επιδεινωθεί η σημερινή οικονομική επιβράδυνση, παρόλο που οι κεντρικές τράπεζες δεν μπορούν μόνες τους να κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν ισχυρές τις οικονομίες, δήλωσε ο Francois Villeroy de Galhau, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
Ο Villeroy, ο οποίος είναι επίσης διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας, δήλωσε ότι η αβεβαιότητα για την ένταση στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας είναι η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια οικονομία.
«Εάν η σημερινή επιβράδυνση γίνει πραγματικό φρενάρισμα, μπορούμε να κάνουμε περισσότερα από αυτά που κάνουμε σήμερα», δήλωσε ο Villeroy, στο γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό CNews.
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι εναπόκειται στους πολιτικούς να επιλύσουν την αβεβαιότητα που δημιουργούν οι εντάσεις στο εμπόριο και ότι οι κεντρικές τράπεζες δεν μπορούν να κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν ισχυρή την ανάπτυξη της οικονομίας.
«Μπορούν προσωρινά να μετριάσουν τις επιπτώσεις μιας ασθενέστερης παγκόσμιας οικονομίας, αλλά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την αιτία», δήλωσε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης