Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Να φορολογήσει τα χρήματα στις τραπεζικές θυρίδες θέλει ο Salvini (Lega)

tags :
Ιταλία: Να φορολογήσει τα χρήματα στις τραπεζικές θυρίδες θέλει ο Salvini (Lega)
Αυτοί που εθελοντικά θα τα δηλώσουν, θα πληρώσουν φόρο της τάξης του 15% είπε ο επικεφαλής της Lega
Το ενδεχόμενο η ιταλική κυβέρνηση να προχωρήσει στην φορολόγηση των χρημάτων και άλλων αντικειμένων που φυλάσσονται σε τραπεζικές θυρίδες άφησε ανοιχτό ο επικεφαλής της Lega και υπουργός Εσωτερικών, Matteo Salvini.
Σε δηλώσεις του στην ιταλική τηλεόραση ο Salvini υποστήριξε ότι υπάρχουν εκτιμήσεις πως υπάρχουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ που φυλάσσονται σε αυτές τις θυρίδες.
«Δεν μιλάω για εκείνους που έβγαλαν τα χρήματα τους στο εξωτερικό.
Εάν το έχουν κάνει, είναι δική τους δουλειά.
Μου λένε όμως ότι υπάρχουν εκατοντάδες δις ευρώ σε τραπεζικές θυρίδες.
Πρόκειται για χρήματα που είναι στην ουσία κρυμμένα, για χρήματα που βρίσκονται κάτω από το στρώμα» τόνισε ο Salvini υποστηρίζοντας πως οι θυρίδες είναι ένας τρόπος για να αποκρύψει κανείς εισοδήματα και να αποφύγει την φορολόγηση.
Όπως είπε, εκείνοι που εθελοντικά θα δηλώσουν στις αρμόδιες φορολογικές αρχές τα χρηματικά αυτά ποσά, θα φορολογηθούν με 15% προκειμένου να μπορέσουν να τα «ξαναεμφανίσουν» στο σύστημα και να τα χρησιμοποιούν στο εξής νόμιμα, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία αρκετά έσοδα.
Σύμφωνα με την Corriere della Sera, η ιδέα της φορολόγησης των τραπεζικών θυρίδων δεν είναι καινούρια ενώ ως εμπνευστής του σχεδίου αυτού φέρεται ο γενικός εισαγγελέας του Μιλάνο, Francesco Greco, ο οποίος σε ένα συνέδριο του 2017 είχε υπολογίσει σε περίπου 200 δις ευρώ τα χρήματα που βρίσκονται σε θυρίδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης