Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πυρά Λαφαζάνη κατά Βαρουφάκη: Υπεκφεύγει για να μην αναγνωρίσει ευθέως το μνημονιακό έγκλημα του

Πυρά Λαφαζάνη κατά Βαρουφάκη: Υπεκφεύγει για να μην αναγνωρίσει ευθέως το μνημονιακό έγκλημα του
Ο Βαρουφάκης συνθηκολόγησε με την τρόικα, υπέγραψε όλους τους αποικιακούς μνημονιακούς όρους είπε ο κ.Λαφαζάνης
Πυρά κατά του Γ. Βαρουφάκη με αφορμή συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο Real Fm εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Π. Λαφαζάνης, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι υπεκφεύγει για να μην αναγνωρίσει ευθέως το μνημονιακό έγκλημα του.
Σε δηλώσεις του ο κ.Λαφαζάνης έκανε λόγο για «ανεπίτρεπτο έγκλημα σε βάρος του τόπου και του λαού μας το οποίο σε ευθεία αντίθεση με την πιο θεμελιώδη δέσμευση της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει τα μνημόνια», αναφέροντας ότι ο κ.Βαρουφάκης έσπευσε, μόλις ανέλαβε, να τα προσυπογράψει, να τα ανανεώσει και να τα επεκτείνει».
«Ο Γ. Βαρουφάκης συνθηκολογώντας με την τρόικα υπέγραψε τέλη Φεβρουαρίου την επέκταση της δανειακής Σύμβασης του δεύτερου μνημονίου του Σαμαρά, το οποίο ως ΣΥΡΙΖΑ τότε καταγγέλλαμε και την υπέγραψε με όλους τους αποικιακούς μνημονιακούς όρους που την συνόδευαν, τα σκληρά προαπαιτούμενα που ακολουθούσαν την εκκρεμούσα αξιολόγηση και την επιστολή στον Βίζερ του Eurogroup που σφράγιζε την συνθηκολόγηση του» επεσήμανε ο κ.Λαφαζάνης, υπενθυμίζοντας ότι η Αριστερή Πλατφόρμα, σε εκείνη την φάση είχε καταγγείλει τον Γ. Βαρουφάκη, αλλά και τον Αλ. Τσίπρα καθώς και τις μετέπειτα ενέργειές τους, οι οποίοι, όπως αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης οδήγησαν τη χώρα στο «καταστροφικό τρίτο μνημόνιο».
Τέλος, απευθυνόμενος στον Γ. Βαρουφάκη τονίζει ότι «τα μνημόνια δεν τεμαχίζονται σε καλά τμήματα και κακά τμήματα τους».
«Το τοξικό τμήμα του μνημονίου δεν ήταν απλώς το 30% και το υπόλοιπο ήταν καλό» είπε ο κ.Λαφαζάνης, ο οποίος χαρακτήρισε «επιζήμιο δίδυμο» τους Αλ. Τσίπρα και Γ. Βαρουφάκη για τις συμφωνίες που ακολούθησαν.
«Μπροστά στις κάλπες το δίλημμα δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης μαζί με τις παραφυάδες του συστήματος νεοαποικιοποίησης της χώρας.
Το ζητούμενο στις εκλογές είναι να καταδικασθούν οι πολιτικές μνημονιακής και δήθεν «μεταμνημονιακής» υποδούλωσης και λιτότητας, μαζί με όλες τις δυνάμεις, ανεξαρτήτως προσήμου, που δεν προτείνουν τις απαιτούμενες ριζοσπαστικές ανατροπές για να απαλλαγούμε από την θηλιά της εκμετάλλευσης και της διάλυσης της χώρας» είπε ο κ.Λαφαζάνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης