Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ: Έχουμε προτάσεις και τις λέμε, αφήνουμε την κρυφή ατζέντα για τους άλλους

tags :
ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ: Έχουμε προτάσεις και τις λέμε, αφήνουμε την κρυφή ατζέντα για τους άλλους
Έτσι θα ξαναχτίσουμε την ΕΣΗΕΑ
Η κατάσταση στην ΕΣΗΕΑ είναι γνωστή σε όλους μας. Το κύρος και η παρεμβατικότητα της Ένωσής μας έχει υποβαθμιστεί. Η ΕΣΗΕΑ αναλώνεται σε φιέστες δημοσίων σχέσεων, δαπανά αλόγιστα τα αποθεματικά της και δεν επιτελεί το ρόλο της που είναι προάσπιση των κοινών συμφερόντων των δημοσιογράφων.  
Στις εκλογές της 12ης και 13ης Ιουνίου προχωράμε μπροστά και αλλάζουμε σελίδα. Ψηφίζουμε ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ και δίνουμε τη δύναμη σε αυτούς που θέλουν και μπορούν να ξαναχτίσουν την Ένωσή μας με:

1. Περικοπή των περιττών εξόδων και της σπατάλης. Η ΕΣΗΕΑ δεν χρειάζεται πολυτέλειες και δεν γίνεται να γράφει λειτουργική ζημία άνω των 1,8 εκ ευρώ το χρόνο, τρώγοντας τα αποθεματικά της με "προοπτική" να βάλει λουκέτο λόγω οικονομικής δυσπραγίας σε πέντε έως έξι έτη.
2. Άμεση διαπραγμάτευση με τους εργοδότες για την υπογραφή ΣΣΕ που οπωσδήποτε θα περιλαμβάνει το ζήτημα καθορισμού του ωραρίου εργασίας που εκκρεμεί από τη ΣΣΕ του 2002.
3. Αλλαγή του καταστατικού στις εξής κατευθύνσεις

α. Τριετής θητεία για όλα τα όργανα
β. Αναβάθμιση του ρόλου των εκπροσώπων
γ. Αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των πειθαρχικών.
δ. Κατάργηση της απαγόρευσης διαφημίσεων και υποχρέωση των δημοσιογράφων που κάνουν διαφήμιση να συνεισφέρουν το 10% στο ταμείο ανέργων
ε. Αλλαγή του νόμου που διέπει τις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ  ώστε να τεθούν και πάλι σε ισχύ οι παλαιές διατάξεις του καταστατικού όπου ο Πρόεδρος οι Αντιπρόεδροι ο Γενικός Γραμματέας και ο Ταμίας εκλέγονται απευθείας από τα μέλη. Αυτό εξασφαλίζει άμεση συγκρότηση της διοίκησης και περιορίζει φαινόμενα επαγγελματικού συνδικαλισμού.

4. Εξασφάλιση παροχών για τα μέλη της ΕΣΗΕΑ όπως εκπτώσεις και προσφορές επιχειρήσεων αξιοποιώντας τον αριθμό των μελών της.
5, Προστασία των μελών από στοχοποιήσεις, με παρεμβάσεις στην πολιτική ηγεσία αλλά και στην δικαιοσύνη.  Παρεμβάσεις σε κάθε μέσο που διαπιστώνεται λογοκρισία τόσο με συνδικαλιστικά όσο και νομικά μέτρα.
6. Νομικές και συνδικαλιστικές ενέργειες εναντίον όσων μέσων δεν καταβάλλουν τη μισθοδοσία των δημοσιογράφων. Οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να γίνονται οι χρηματοδότες ιδιοκτητών των ΜΜΕ και ταυτόχρονα να είναι όμηροι.
7. Αναγνώριση του ρόλου των γραφείων τύπου ως δημοσιογραφική εργασία υπό την προϋπόθεση να μην υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ της κάλυψης ρεπορτάζ και παροχής τέτοιων υπηρεσιών. Μη αποδοχή της παροχής υπηρεσιών γραφείων τύπου από μη επαγγελματίες δημοσιογράφους μέλη της ΕΣΗΕΑ  τόσο στο δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα.
8.  Διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών παρέχοντας αναλυτική ενημέρωση για τα έσοδα και τις δαπάνες ανά 6μηνο.
9. Παρεμβάσεις στον ΕΔΟΕΑΠ με απαίτηση την επαγγελματική διαχείριση των εισφορών μας χωρίς ρουσφέτια και σπατάλες ώστε τα χρήματα των ασφαλισμένων να πιάνουν τόπο. Άμεσες νομικές και συνδικαλιστικές ενέργειες ώστε να καταργηθεί ο νόμος Πετρόπουλου που επιβάλλει το 2% να πηγαίνει αποκλειστικά στην Υaγεία καταστρέφοντας την επικούρηση και το εφάπαξ.  Πρόσκληση σε άμεσο διάλογο των εργοδοτικών οργανώσεων προκειμένου να αποσύρουν τις προσφυγές τους κατά του πόρου του 2% έστω και αν έχουν εκδικαστεί οι προσφυγές στο ΣτΕ.
10. Αναζήτηση νέων τρόπων χρηματοδότησης της δραστηριότητας της ΕΣΗΕΑ. Στόχος  για να εξασφαλιστεί η επιβίωση και η οικονομική ευρωστία του σωματείου είναι να καταστεί κοινωνικός εταίρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης