Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στις ευρωαγορές, καθώς υποχωρούν οι εμπορικές εντάσεις - Στο +0,92% ο DAX μετά την αργία

Άνοδος στις ευρωαγορές, καθώς υποχωρούν οι εμπορικές εντάσεις - Στο +0,92% ο DAX μετά την αργία
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,69% κι έκλεισε στις 380,89 μονάδες
Με άνοδο έκλεισαν σήμερα (11/6/2019) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς αποκλιμακώνονται οι εμπορικές εντάσεις.
Τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται στη σύνοδο των G20 το σαββατοκύριακο, όπου αναμένεται να συναντηθούν οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Κίνας, Donald Trump και Xi Jinping.
Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε χθες πως εάν ο Xi δεν συμμετάσχει στη σύνοδο, οι ΗΠΑ θα επιβάλουν αμέσως πρόσθετους δασμούς σε κινεζικά αγαθά 300 δισ. δολ.
Από την πλευρά του, το Πεκίνο έστειλε σήμερα σαφές μήνυμα στις ΗΠΑ, ότι εάν επιμείνουν στη γραμμή της κλιμάκωσης της εμπορικής αντιπαράθεσης, τότε θα υπάρξει αποφασιστική απάντηση.
«Δεν θέλουμε τον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ, αλλά δεν τον φοβόμαστε», διεμήνυσε το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.
Την ίδια ώρα, η απόφαση της Κίνας χαλαρώσει τους όρους χρηματοδότησης, με στόχο να ενισχύσει τις δαπάνες, στηρίζει επίσης τις διεθνείς αγορές.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,69% κι έκλεισε στις 380,89 μονάδες, με τις μετοχές των κλάδων εξόρυξης και αυτοκινητοβιομηχανιών να πρωταγωνιστούν, καταγράφοντας κέρδη 3,9% και 1,6% αντίστοιχα.


Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DΑΧ επέστρεψε στη διαπραγμάτευση μετά τη χθεσινή αργία και κατέγραψε κέρδη 0,92% στις 12.155,81 μονάδες, υπεραποδίδοντας έναντι των υπολοίπων χρηματιστηρίων.


Ώθηση στον DAX προσέφεραν οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, με τις BMW, Daimler και Volkswagen να ενισχύονται κατά 1,1%, 1,8% και 1,3% αντίστοιχα.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,31% στις 7.398,45 μονάδες, με τη βρετανική Ted Baker να καταγράφει «βουτιά» 29%, μετά τη δημοσίευση των απογοητευτικών προβλέψεών της για τα ετήσια κέρδη.


Ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε άνοδο 0,48% στις 5.408,45 μονάδες, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε κατά 0,61% στις 20.609,70 μονάδες.



Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Giuseppe Conte, και οι δύο αντιπρόεδροι της ιταλικής κυβέρνησης, Matteo Salvini και Luigi Di Maio, κατέληξαν χθες σε συμφωνία, προκειμένου να αποτραπούν οι κυρώσεις της ΕΕ και η εκκίνηση της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος κατά της χώρας, χωρίς, ωστόσο, να κρύβουν τις διαφωνίες τους για το μείγμα των μέτρων που πρέπει να υιοθετηθούν.
Σήμερα θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, ενώ ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει συνάντηση των τριών και με τον υπουργό Οικονομικών, Giovanni Tria, ώστε να καταλήξουν σε ένα κοινής αποδοχής πακέτο μέτρων.
Με πτώση 0,2% έκλεισε στη Μαδρίτη ο δείκτης IBEX 35, στις 9.280,30 μονάδες, καθώς η Morgan Stanley υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη των ισπανικών τραπεζών στο 4% κατά μέσο όρο για το 2020 και στο 6,5% για το 2021.
Οι ισπανικές μετοχές υποχώρησαν παρά τη συμφωνία για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης που πέτυχαν οι Σοσιαλιστές του πρωθυπουργού Pedro Sanchez και οι Podemos του Pablo Iglesias.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης