Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στα ιταλικά ομόλογα, λόγω επίμονων πολιτικών εντάσεων - Στο 2,42% το 10ετές

Πιέσεις στα ιταλικά ομόλογα, λόγω επίμονων πολιτικών εντάσεων - Στο 2,42% το 10ετές
Οι εγχώριες πολιτικές εντάσεις στην Ιταλία ασκούν πιέσεις στα κρατικά ομόλογα της χώρας 
Πιέσεις δέχονται σήμερα (10/6/2019) τα κρατικά ομόλογα της Ιταλίας, καθώς επιμένουν οι εγχώριες πολιτικές εντάσεις.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Giuseppe Conte, και οι δύο αντιπρόεδροι, Matteo Salvini και Luigi Di Maio, θα έχουν σήμερα συνάντηση για τον κατώτατο μισθό και τις μειώσεις των φόρων, μετά από ένα έντονο σαββατοκύριακο, κατά το οποίο οι δύο κυβερνητικοί εταίροι άσκησαν δριμεία κριτική στον υπουργό Οικονομικών, Giovanni Tria, ο οποίος χαρακτήρισε τα mini – BOTs «άχρηστα ή παράνομα».
Μάλιστα, λίγο πριν τη συνάντηση, ο Conte επανέλαβε την απειλή του να παραιτηθεί, ενώ προειδοποίησε ότι είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για την κυβέρνησή του η αποφυγή των κυρώσεων από την ΕΕ εξαιτίας του υπερβολικού ελλείμματος της Ιταλίας.
Περί τις 14:00, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας σημειώνει άνοδο 5,7 μονάδων βάσης και διαμορφώνεται στο 2,42% από 2,361% στο προηγούμενο κλείσιμο.


Παράλληλα, η απόδοση του 30ετούς ενισχύεται κατά 4,1 μ.β. στο 3,24%, ενώ του 2ετούς σημειώνει άνοδο 6 μ.β. στο 0,43%.
Την ίδια ώρα, οριακή άνοδο 0,2% καταγράφει ο FTSE MIB στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, ανερχόμενος στις 20.400 μονάδες. 

«Μια διαδικασία (υπερβολικού ελλείμματος από την ΕΕ) θα εκθέσει τη χώρα στις αναταραχές των αγορών και πιθανόν στη μείωση της πιστοληπτική της ικανότητας, κάτι που θα τη δυσκολέψει να πουλήσει το χρέος της», σχολίασε ο Ιταλός πρωθυπουργός, μιλώντας στην εφημερίδα «Corriere della Sera».
«Αν τα πράγματα δεν είναι όπως τον Δεκέμβριο (όταν αποφύγαμε τις κυρώσεις καταλήγοντας σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον προϋπολογισμό του 2019), κινδυνεύουμε όλοι να πάμε σπίτι μας. Σίγουρα εγώ θα πάω σπίτι μου», τόνισε ο Conte.
Ο Conte απέρριψε επίσης ένα σχέδιο της Lega για την έκδοση κρατικών ομολόγων, τα λεγόμενα mini-BOTs, προκειμένου να πληρωθεί μέρος του χρέους της Ιταλίας.
Πάντως, ο Salvini προσπάθησε σήμερα να… μαζέψει τα περί mini-BOTs, τονίζοντας ότι είναι ανοιχτός στη χρήση εναλλακτικών εργαλείων για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης