Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άμεση απάντηση από τη Γαλλία στoν Johnson - Επιλεκτική στάση πληρωμών εάν η Βρετανία δεν καταβάλλει τα 50 δισ.

tags :
Άμεση απάντηση από τη Γαλλία στoν Johnson -  Επιλεκτική στάση πληρωμών εάν η Βρετανία δεν καταβάλλει τα 50 δισ.
Το να μην τιμάς τις υποχρεώσεις σου ως προς τις πληρωμές είναι αθέτηση διεθνών δεσμεύσεων ανέφερε πηγή από την γαλλική προεδρία
Την θέση ότι εάν η Μ. Βρετανία δεν πληρώσει στην ΕΕ το ποσό των 50 δις ευρώ που έχει συμφωνηθεί πως θα οφείλει όταν αποχωρήσει, τότε αυτό θα θεωρηθεί πως κηρύσσει επιλεκτική στάση πληρωμών διατύπωσε πηγή προσκείμενη στην προεδρία της Γαλλίας.
«Το να μην τιμάς τις υποχρεώσεις σου ως προς τις πληρωμές είναι αθέτηση διεθνών δεσμεύσεων που ισοδυναμεί με κρατική στάση πληρωμών, οι συνέπειες της οποίας είναι καλώς εγνωσμένες», επισήμανε η πηγή μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters και στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Σημειώνεται πως χθες ο Boris Johnson, φαβορί για τη διαδοχή της Theresa May στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, άρα πιθανόν ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας, διεμήνυσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Sunday Times χθες ότι εάν οι Βρυξέλλες δεν προσφέρουν στο Λονδίνο μια συμφωνία που ο ίδιος θα θεωρήσει καλύτερη, δεν θα εγκρίνει την εκταμίευση του ποσού αυτού.
O Johnson διεμήνυσε πως παρότι έχει συνομολογηθεί ότι θα οφείλει το Λονδίνο στις Βρυξέλλες μετά το Brexit αυτό το ποσό, θα αρχίσει να καταβάλλεται μόνο όταν υπάρξει «μεγαλύτερη σαφήνεια» για το πώς θα εξελιχθεί η διμερής σχέση.
«Πάντα θεωρούσα ότι ήταν παράδοξο το ότι συμφωνήσαμε να υπογράψουμε αυτό το τσεκ πριν να έχουμε κλείσει την οριστική συμφωνία. Για να κλείσουμε μια καλή συμφωνία, τα χρήματα είναι καλό λιπαντικό», υπογράμμισε ο Johnson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης