Πατούλης: Ανάδειξη της χώρας μας στον παγκόσμιο χάρτη του ιατρικού τουρισμού

Πατούλης: Ανάδειξη της χώρας μας στον παγκόσμιο χάρτη του ιατρικού τουρισμού
Στην ανάδειξη της χώρας μας στον παγκόσμιο χάρτη του ιατρικού τουρισμού, αναφέρθηκε ο Προέδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης
Για το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των Ελλήνων γιατρών που συμβάλλει καθοριστικά στην ανάδειξη της χώρας μας ,σε ισχυρό παίκτη στο παγκόσμιο χάρτη του ιατρικού τουρισμού, μίλησε ο πρόεδρος του ΙΣΑ,  Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο της ομιλίας του ,στο 1ο Φεστιβάλ Γονιμότητας, το οποίο πραγματοποιείται με την συμμετοχή διαπρεπών επιστημόνων, σήμερα και αύριο στο Ζάππειο Μέγαρο.
Ειδικότερα ο Γ. Πατούλης, Πρόεδρος του ΙΣΑ του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών εξήρε το επίπεδο των Ελλήνων επιστημόνων του τομέα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, που με το επιστημονικό τους έργο και τις διεθνές διακρίσεις τους συνέβαλλαν στην προσέλκυση παγκόσμιας κλίμακας ενδιαφερομένων τουριστών υγείας, ”ζευγαριών” που προσέρχονται στην Ελλάδα για να κάνουν το όνειρό τους για την απόκτηση παιδιού πραγματικότητα και το επιτυγχάνουν”, όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΙΣΑ.
Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να υιοθετηθεί δέσμη μέτρων για την ενθάρρυνση της τεκνοποιίας καθώς και για να καταστεί η Αττική, περιφέρεια φιλική προς την οικογένεια.
«Το θέμα της Γονιμότητας για την Ελλάδα είναι ζήτημα εθνικής ύψιστης σημασίας.
Θα ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για την ενθάρρυνση της απόκτησης του τρίτου και κάθε επόμενου παιδιού, παράγοντα που με βάση τα σημερινά δεδομένα, μπορεί να επιφέρει την επιθυμητή διατήρηση και αύξηση του ελληνικού πληθυσμού.», τόνισε ο κ. Πατούλης.
Χαιρετισμό απηύθυναν μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδ. Γεωργιάδης, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι ομιλίες του Μητροπολίτη Φιλαδελφίας και Νέας Ιωνίας Γαβριήλ και του Καρδινάλιου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Raymond Leo Burken που μίλησαν για τα θρησκευτικά και πολιτικά ζητήματα που εγείρονται από το διεθνές φαινόμενο της υπογεννητικότητας.
Σημειώνεται ότι το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΙΣΑ και διοργανώνεται από το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Ιατρών.
Στόχος της διημερίδας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση υπέρ της Γονιμότητας προς όλες τις κατευθύνσεις: την Πολιτεία, τον επιστημονικό κόσμο εντός και εκτός Ελλάδος, τους συμμετέχοντες στον Τουρισμό Υγείας, αλλά και το ευρύ κοινό στο οποίο είναι αφιερωμένη η δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS