Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Μπορούμε να είμαστε η πρώτη επιλογή στις επικείμενες εκλογές (7/7)

Σκουρλέτης: Μπορούμε να είμαστε η πρώτη επιλογή στις επικείμενες εκλογές (7/7)
Την επόμενη μέρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ένα από τα τρία μεγαλύτερα κόμματα του χώρους της ευρωπαϊκής Αριστεράς, τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης
Την αποφασιστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει τη μάχη ώστε να είναι η πρώτη επιλογή των πολιτών στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, εξέφρασε ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84».
«Μπορούμε να είμαστε η πρώτη επιλογή και αν κανείς, ανεξάρτητα από τα ποσοστά, δει κάτω από τον απόλυτο αριθμό των ψηφοφόρων θα διαπιστώσει ότι αυτό το οποίο μπορεί να αλλάξει την εικόνα στο εκλογικό αποτέλεσμα είναι η αύξηση της συμμετοχής.
Είναι κάτι το οποίο τονώνει και δίνει περιεχόμενο στη Δημοκρατία. Δεν μπορείς σε αυτή την κορυφαία στιγμή να εκχωρείς αυτό το δικαίωμά σου σε οποιονδήποτε άλλον.
Την επόμενη μέρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ένα από τα τρία μεγαλύτερα κόμματα του χώρους της ευρωπαϊκής Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς στην Ευρώπη. Αυτό μη το ξεχνάει κανείς», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.
Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ, κάνοντας λόγο για εχθρική προς τη μεσαία τάξη αντίληψη περί συγκέντρωσης της οικονομικής ισχύος στους λίγους.
«Αυτό που ονομάζουμε μεσοστρώματα, είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες είτε ως μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, είναι αυτό που στηρίζει την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα.
Αν κανείς δεν δει αυτή την ελληνική ιδιομορφία για να μπορέσει να αξιοποιήσει αυτή την πραγματικότητα σε ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο, φοβάμαι ότι θα σπρώξει - όπως έγινε και επί των ημερών των μνημονίων - μερικές ακόμη χιλιάδες ανθρώπους προς τα κάτω.
Οκτακόσιες χιλιάδες άνθρωποι από τα μεσαία στρώματα ωθήθηκαν στην φτωχοποίηση.
Και αυτοί, αν δεν υπήρχε η κοινωνική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ μέσω συγκεκριμένων πολιτικών, θα είχαν φτάσει στα όρια της απόγνωσης», συνέχισε ο κ. Σκουρλέτης.
«Η επαγγελία περί μείωσης φόρων που διατυπώνεται εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, αν δεν αιτιολογηθεί, οδηγεί αυτόματα σε κάποιο συμπέρασμα.
Διότι όταν μειώνω φόρους αυτό σημαίνει ότι το κενό που θα εμφανιστεί στα έσοδα θα πρέπει να καλυφθεί από αλλού. Άρα, πως θα τα εξασφαλίσω;
Είτε από τη μείωση δαπανών, αλλά ποιες είναι οι δαπάνες; Είναι οι συντάξεις;
Είναι τα ελάχιστα επιδόματα που αφορούν το οικογενειακό επίδομα, το επίδομα ανεργίας και το επίδομα ενοικίου;
Γιατί τώρα αυτά είναι τα επιδόματα. Τι ακριβώς;Είναι οι δαπάνες για την Υγεία, για την Παιδεία;
Ή, προσέξτε, κάτι το οποίο είχε αποσιωπήσει Νέα Δημοκρατία όταν παρουσίαζε το πρόγραμμά της στην Θεσσαλονίκη, στη Διεθνή Έκθεση ο Κυριάκος Μητσοτάκης: 
τη μείωση του αφορολόγητου», ανέφερε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης