Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δεν κατεβαίνουν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου οι ΑΝΕΛ - Καμμένος: Βέβαιη η νίκη Μητσοτάκη, οι πολίτες θέλουν πολιτική αλλαγή

Δεν κατεβαίνουν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου οι ΑΝΕΛ - Καμμένος: Βέβαιη η νίκη Μητσοτάκη, οι πολίτες θέλουν πολιτική αλλαγή
Ο λαός θέλει πολιτική αλλαγή, τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ
Την απόφαση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να μην κατέλθουν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος την Κυριακή (7/7/2019). Πρόκειται για μία πολιτική απόφαση που ελήφθη ομόφωνα και που πρακτικά ενισχύει την προσπάθεια της ΝΔ να κατακτήσει την αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου.Εξάλλου το ποσοστό 0.8% που έλαβαν οι ΑΝΕΛ στις ευρωεκλογές (26/5) αναμένεται να κατευθυνθεί στη ΝΔ, που είναι κόμμα ιδεολογικά συγγενές.
Όπως είπε μετά το τέλος της συνεδρίασης ο κ. Καμμένος, ο ελληνικός λαός θέλει πολιτική αλλαγή ενώ αναγνώρισε ως βέβαιη την επικράτηση Μητσοτάκη στην εθνική κάλπη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στις δηλώσεις του εξαπέλυσε νέα σκληρή επίθεση κατά του δισεκατομμυριούχου επενδυτή, George Soros.
«Ακούσαμε τη φωνή του ελληνικού λαού. Είναι καθήκον μου να συνεχίσω να υπηρετώ τον Ελληνικό λαό.
Θα παραμείνω ενεργός.
Θα συνεργαστώ με την κοινωνία των πολιτών, τόσο των ημεδαπών όσο και των αλλοδαπών, για να υποστηρίξω την ενότητα και να προωθήσω τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, να στηρίξω και να ενισχύσω την εικόνα της Ελλάδας στη διεθνή κοινότητα και να επανιδρύσουμε μαζί ένα πολιτικό κίνημα υπέρ των αρχών τις οποίες μαζί υπερασπιζόμαστε», σημείωσε στις δηλώσεις του ο κ. Καμμένος μετά το τέλος του Εθνικού Συμβουλίου. 

Οι πολίτες θέλουν πολιτική αλλαγή

Ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε βέβαιος για τη νίκη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές, εκφράζοντας την ελπίδα να συντελεστεί η πολιτική αλλαγή, που επιθυμεί ο ελληνικός λαός.
«Αναγνωρίζω τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές και ειλικρινά ελπίζω ότι θα μπορέσει να επιφέρει την πολιτική αλλαγή που ψήφισε ο ελληνικός λαός .
Πάντα πίστευα ότι η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα και το ανέδειξα πριν από τις εκλογές. 
Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, εργάστηκα ακούραστα για να οικοδομήσω εθνική ομοψυχία και να συμβάλω στη σταθερότητα της χώρας, ιδιαίτερα αυτές τις στιγμές.
Είναι καθήκον μας στα θύματα της οικονομικής κρίσης, σε εκείνους που δεν είναι πλέον μαζί μας, στους νέους που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα για να βρουν ένα καλύτερο μέλλον, στις οικογένειες που υπέφεραν και συνεχίζουν να υποφέρουν, να δημιουργήσουμε σταθερότητα και ένα μέλλον ευημερίας», ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη

Αναφερόμενος στα κυβερνητικά πεπραγμένα και τη συνεργασία του κόμματός του με τον ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο κ. Καμμένος σημείωσε πως οι ΑΝΕΛ κράτησαν την Ελλάδα   στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση «παρά την προσφορά 80 δισ. από τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας (σ.σ. Wolfgang Schaeuble) για έξοδο και από τις δύο και μετατροπής της χώρας σε ευρωπαϊκή αποθήκη προσφύγων και παράνομων μεταναστών».
Επίσης αναφέρθηκε στη δημιουργία στενών σχέσεων με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, που όπως είπε, βοήθησαν την Ελλάδα να αποφύγει το γερμανικό σχέδιο να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη. 

Σοβαρός κίνδυνος για τα εθνικά θέματα

Επισήμανε επιπλέον «τη σοβαρότητα του κινδύνου για τα εθνικά μας θέματα, την απειλή νέας τουρκικής εισβολής στην Κυπριακή Οικονομική Ζώνη, και την προσπάθεια μέσω κρίσης να ανοίξει συζήτηση για συνεκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών στο Αιγαίο που θα αποτελεί εθνική προδοσία» και κατέληξε στη δήλωση του με τη φράση «Θα βάλουμε την Ελλάδα μπροστά».

Η επίθεση στον Soros

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας εξαπέλυσε νέα επίθεση στον George Soros καταλογίζοντάς του «προσπάθεια επηρεασμού εθνικών πολιτικών δυνάμεων, ώστε να προδώσουν τον λαό τους».
«Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για αυτήν την ταυτότητα και να υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία μας ενάντια σε εκείνους που την διακινδύνευσαν και βοήθησαν να επηρεάσουν τις εθνικές πολιτικές δυνάμεις έτσι ώστε να προδώσουν τον λαό τους. 
Γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί οι δράστες - άτομα σαν τον George Soros και τη συμμορία του, η οποία αποτελείται από ανάλγητους πολιτικούς και εξωνημένους δημοσιογράφους, που πρέπει να αναχαιτιστούν με κάθε κόστος.
Η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα και δεν πρέπει να επιτρέψει να γίνει αντικείμενο αστάθειας λόγω ξένης επιρροής», επισήμανε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Προηγήθηκε το Ποτάμι

Οι ΑΝΕΛ γίνονται το δεύτερο κόμμα, που αποφάσισε να μην κατέλθει στις εθνικές εκλογές.
Προηγήθηκε το Ποτάμι, μετά το πολύ μικρό ποσοστό του 1,5% που έλαβε στις ευρωεκλογές και είναι  μία εξέλιξη ενδεικτική της πίεσης, που ασκήθηκε στα μικρότερα κόμματα από τους μεγαλύτερους πολιτικούς σχηματισμούς, η οποία άρχισε μεσούσης της παρούσας Βουλής και κλιμακώθηκε το τελευταίο διάστημα ποικιλοτρόπως πριν από τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης