Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Η ΝΔ νομίζει ότι απευθύνεται σε έθνος λωτοφάγων - Ο λαός θα επιλέξει το σχέδιο που δίνει προοπτική

Τζανακόπουλος: Η ΝΔ νομίζει ότι απευθύνεται σε έθνος λωτοφάγων - Ο λαός θα επιλέξει το σχέδιο που δίνει προοπτική
«Το πρόβλημα με τη ΝΔ είναι ότι νομίζει πως απευθύνεται σε έθνος λωτοφάγων», τονίζει ο κ. Τζανακόπουλος
Οι εθνικές εκλογές έχουν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα από τις ευρωεκλογές και «είμαστε αισιόδοξοι ότι ο ελληνικός λαός θα επιλέξει το σχέδιο δίνει ανάσα και προοπτική για την επόμενη μέρα», δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος.
Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο κ. Τζανακόπουλος «έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι ότι ο ελληνικός λαός έχοντας γνώση των δύο σχεδίων που υπάρχουν στο τραπέζι, θα επιλέξει αυτό που δίνει ανάσα και προοπτική για την επόμενη μέρα και όχι αυτό το οποίο ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή στις σκοτεινές μέρες της λιτότητας και της κοινωνικής ερήμωσης».
Κατά τον ίδιο, «το κυρίαρχο είναι η προγραμματική αντιπαράθεση, η σύγκριση ανάμεσα στα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, αλλά και των όσων δεσμεύονται για την επόμενη μέρα».
«Δική μας έγνοια είναι να γίνει καθαρό σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας το τι πραγματικά διακυβεύεται», σημειώνει.
Αναφορικά με επικρίσεις που δέχτηκαν στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως ο «καθένας μας προσφέρει στη συλλογική μας προσπάθεια από το πόστο που του αναλογεί και φυσικά αναλαμβάνει την ευθύνη», ενώ το «blame game» δεν είναι το δικό μας φόρτε, αλλά είναι παράδοση άλλων πολιτικών χώρων.
 Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει πως «δίνουμε μια μάχη για εκατομμύρια πολίτες που θέλουν να ζήσουν καλύτερα σε αυτή τη χώρα.
Δεν έχουμε λοιπόν κανένα δικαίωμα να χάσουμε ούτε ένα λεπτό την προσήλωσή μας στη μεγάλη μάχη για να κάνουμε ομφαλοσκόπηση».  
Κληθείς να απαντήσει εάν θεωρεί ότι κάποιοι λειτουργούν εκβιαστικά προς τον ΠτΔ ως προς τη στάση που θα κρατήσει αναφορικά με την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για την νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης, ο κ. Τζανακόπουλος μεταξύ άλλων τονίζει ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι η κεφαλή  της εκτελεστικής εξουσίας και ρυθμιστής του πολιτεύματος.
Δεν έχει δικαίωμα κανείς να τον εμπλέκει σε πολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες, πολλώ δε μάλλον στους σχεδιασμούς ενός προεκλογικού αγώνα».
Εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «και σε αυτή την περίπτωση θα κινηθεί με βάση τις απολύτως προσδιορισμένες από το Σύνταγμα ενέργειες και φυσικά το υψηλότατο αίσθημα δημοκρατικής ευθύνης που τον διακατέχει».
Για το θέμα των μετατάξεων των υπαλλήλων της Βουλής και τις δηλώσεις της κ. Χριστοδουλοπούλου, υπενθυμίζει πως παρά το γεγονός ότι η διαδικασία των μετατάξεων ήταν νόμιμη και με διακομματική συναίνεση διαδικασία, την οποία εισηγήθηκε η ΝΔ, ο πρωθυπουργός μόλις ενημερώθηκε, για να μην υπάρχει καμία σκιά, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Βουλής και από κοινού αποφάσισαν την αναστολή όλων των μετατάξεων.
Κατά τον ίδιο, η κίνηση της κ. Χριστοδουλοπούλου «να δώσει δημόσια εξηγήσεις, να ζητήσει συγγνώμη, αλλά και να αποσυρθεί από τα ψηφοδέλτια την τιμά και συνάδει απολύτως με την ιστορία και τη δημόσια καταγεγραμμένη παρουσία της».
Μάλιστα, παρατηρεί ότι  δεν βλέπει αντίστοιχη στάση από τον κ. Τραγάκη «που διόρισε ως μόνιμους υπαλλήλους την κόρη, τον γαμπρό και τη νύφη του στο ελληνικό κοινοβούλιο», προσθέτοντας «ελπίζω ο κ. Μητσοτάκης  να επιλέξει στο θέμα αυτό να ακολουθήσει τη στάση του Πρωθυπουργού».
«Το πρόβλημα με τη ΝΔ είναι ότι νομίζει πως απευθύνεται σε έθνος λωτοφάγων», τονίζει ο κ. Τζανακόπουλος και  υπογραμμίζει ότι «η μοναδική  παράταξη στη χώρα που δεν έκανε ούτε μία μόνιμη πρόσληψη εκτός  ΑΣΕΠ, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», αλλά και πως «πρέπει να ανοίξει μια ειλικρινής συζήτηση για ζητήματα που δεν αφορούν απλώς την τήρηση των νομικών, αλλά και των ηθικών κανόνων στη δημόσια σφαίρα».
Περαιτέρω, απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για τη νομοθέτηση πριν τη διάλυση της Βουλής, επισημαίνει ότι μετά τις ευρωεκλογές ψήφισε 5 νόμους και 20 τροπολογίες που «επέλυαν επείγοντα ζητήματα μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος», ενώ με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου δεν έγινε δεκτή καμία βουλευτική τροπολογία.
Υπενθυμίζει πως στα τέλη Δεκεμβρίου του 2014 στα δύο νομοσχέδια που ψηφίστηκαν λίγο πριν από τη διάλυση της τότε Βουλής, υπερψηφίστηκαν από τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ 182 τροπολογίες,  εκ των οποίων οι 148 ήταν βουλευτικές και δεν συνοδεύονταν από έκθεση για την προκαλούμενη δαπάνη».
«Η ΝΔ, μετά την επικράτησή της στις ευρωεκλογές, θεωρεί- πέρα από κάθε νομιμότητα – ότι έπαψε να υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα.
Δεν είναι όμως έτσι.
Υπάρχει κυβέρνηση που προχωρά το προγραμματισμένο νομοθετικό της έργο, το οποίο μάλιστα στην περίπτωση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αποτελεί μια κορυφαία μεταρρυθμιστική τομή». υπογραμμίζει ο κ. Τζανακόπουλος.
Τέλος, ερωτηθείς για το αν θα είναι υποψήφιος με σταυρό στις εκλογές, απαντά ότι «οι αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια είναι αποκλειστική ευθύνη του Πρωθυπουργού και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ».
«Ο καθένας από μας θα δώσει αυτή την κρίσιμη μάχη από όποιο πόστο του ζητηθεί», καταλήγει ο κ. Τζανακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης