Κουτσούκος (ΚΙΝΑΛ): Είμαστε το ανάχωμα στις συντηρητικές πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Κουτσούκος (ΚΙΝΑΛ): Είμαστε το ανάχωμα στις συντηρητικές πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ
«H Τροπολογία για τη μη μείωση του αφορολόγητου είναι η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση των αντιφάσεων της Κυβερνητικής πολιτικής», σημειώνει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ
Με σκοπό να υπάρξουν τακτοποιήσεις, διευθετήσεις της τελευταίας στιγμής και ρυθμίσεις κομματικών σκοπιμοτήτων παρατάθηκαν μεθοδευμένα από την κυβέρνηση οι εργασίες της Βουλής, εκτιμά ο βουλευτής Ηλείας με το Κίνημα Αλλαγής, Γιάννης Κουτσούκος.  
Εξηγεί πως «η Τροπολογία για τη μη μείωση του αφορολόγητου είναι η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση των αντιφάσεων της Κυβερνητικής πολιτικής, όπως εκφράσθηκε με το ψηφίζω- ξεψηφίζω πάρα πολλές φορές μέχρι σήμερα» και υπενθυμίζει «Η Κυβέρνηση με το Ν. 4472/2017 επέβαλε σκληρά μέτρα ύψους 4,9 δισ., ενσωματωμένα στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2018-2022 και δέσμευσε τη χώρα για Πρωτογενή Πλεονάσματα ύψους 3,5 % του ΑΕΠ.
Προκειμένου να κάμψει τις αντιδράσεις για τα βαριά μέτρα μεταξύ των οποίων η μείωση του αφορολόγητου, η Κυβέρνηση ενσωμάτωσε στον ίδιο Νόμο τα περίφημα «αντίμετρα», και με βάση τα οποία αναπτύχθηκε η ρητορεία του φιλολαϊκών μέτρων, των φορολογικών κ.α. ελαφρύνσεων, με τα όποια πείστηκε η πλειοψηφία και ψήφισε τις περικοπές».
Ο ίδιος επισημαίνει πως «Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής καταψήφισε μέτρα και «αντίμετρα» και επεσήμανε τον κίνδυνο των αδιεξόδων για την οικονομία και του πολίτες, μέσω της παρατεταμένης λιτότητας που επέβαλε η Κυβέρνηση, σε βάρος της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής.
Το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε συγκεκριμένη Πρόταση Νόμου (Φεβρουάριος 2019) για την κατάργηση του Αρ. 10 του Ν. 4472/17 που προέβλεπε την μείωση του αφορολόγητου.
Η πρότασή μας αυτή ουδέποτε ήρθε για συζήτηση στη Βουλή, κατά παράβαση του κανονισμού, παρότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους απέστειλε την προβλεπόμενη Έκθεση».
«Ο κ. Τσίπρας, μετά την εκλογική του συντριβή στις 24-5-2019 ανακοίνωσε την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου.
Η Τροπολογία όμως που έφερε η Κυβέρνηση καταργεί ταυτόχρονα και τα «αντίμετρα», που προέβλεπαν από 1-1-2020 τη μείωση από 22% σε 20% του κατώτερου συντελεστή στην Φορολογία Εισοδήματος, τη μείωση κατά 30% του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης» υπογράμμισε ο κ Κουτσουκος για να κατηγορήσει την κυβέρνηση πως εμπαίζει τους υπερφορολογημένους πολίτες.
Ο ίδιος τονίζει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κοροϊδεύει άλλο τον λαό καθώς «λαός τους έχει καταδικάσει και προσδοκούμε ότι με την ψήφο του το Κίνημα Αλλαγής θα είναι η προοδευτική αντιπολίτευση, ανάχωμα στις συντηρητικές πολιτικές που εφάρμοσε ο κ. Τσίπρας και φιλοδοξεί να συνεχίσει ο κ. Μητσοτάκης».
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS