Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Μόνο το ΚΚΕ θα είναι στήριγμα της ζωής και των αγώνων των εργαζομένων και του λαού

Κουτσούμπας: Μόνο το ΚΚΕ θα είναι στήριγμα της ζωής και των αγώνων των εργαζομένων και του λαού
«Η ρεαλιστική αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος είναι η σταθερότητα των δυνάμεων του ΚΚΕ», ανέφερε ο Δ. Κουτσούμπας
Mόνο το ΚΚΕ θα είναι «και αύριο» στήριγμα της ζωής και των αγώνων των εργαζομένων και του λαού, τόνισε ο  ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος σημείωσε ότι από τις κάλπες των βουλευτικών εκλογών πρέπει να αναδειχθεί ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ καθώς αυτή είναι «η ψήφος που μετράει».
Ο κ. Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 υπογράμμισε ότι στο κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εκλογές περιέχονται οι προτάσεις και οι θέσεις του κόμματος για το σήμερα και το αύριο με τις οποίες θα δώσει τη μάχη των εκλογών.
 «Στόχος μας είναι να είμαστε γνήσια εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση με αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ» απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση και πολιτική, όπως είπε.
 «Όταν αδυνάτιζε το ΚΚΕ, τότε περνούσαν τα μνημόνια και οι αντιλαϊκοί νόμοι, ενώ όταν δυναμώνει το ΚΚΕ θα έχουμε, έστω, ανάσες ανακούφισης», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων υπογράμμισε μεταξύ άλλων  ό,τι σε αυτά εκφράστηκε μια «γενικευμένη δικαιολογημένη δυσαρέσκεια απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ για την αντιλαϊκή πολιτική του».
«Η ρεαλιστική αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος είναι η σταθερότητα των δυνάμεων του ΚΚΕ» ανέφερε σε άλλο σημείο ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι η θέση του ΚΚΕ ήταν "ναι" στην κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου και "όχι" στην κατάργηση των αντιμέτρων και η κυβέρνηση δεν δέχθηκε να τα βάλει αυτά σε ξεχωριστά άρθρα, όπως ζήτησε το ΚΚΕ για να ψηφίσει "υπέρ" της μη κατάργησης του αφορολόγητου.
Κληθείς να σχολιάσει  όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών, ανέφερε «ο κ. Τσακαλώτος να πλένει το στόμα του πριν μιλήσει για το ΚΚΕ» και πρόσθεσε «δεν ντρέπονται στο ελάχιστο, ο κ. Τσακαλώτος, ο κ. Τσίπρας και όλο αυτό το συνοθύλευμα από ακροδεξιούς μέχρι το πιο βαθύ ΠΑΣΟΚ να μιλά με τέτοιο τρόπο για το ΚΚΕ και να έχει το θράσος να απευθύνεται στους οπαδούς και ψηφοφόρους του;».
Περαιτέρω,  σημείωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε ξανά λαϊκούς ανθρώπους που έφυγαν από αυτόν στην αγκαλιά της ΝΔ γιατί ακολουθεί ίδια πολιτική με αυτήν», αλλά και ότι το ΚΚΕ δεν χρησιμοποίησε προσωπικό που μετατάχθηκε στη Βουλή, «γεγονός που παραδέχθηκε προς τιμήν του και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος».
Όπως ανέφερε , οι διορισμοί συγγενών «προκαλούν το λαϊκό αίσθημα και είναι ένα ακόμα ζήτημα στο οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε την ίδια πρακτική της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και άλλων κομμάτων».
Ακόμη, επισήμανε ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν «βάζουν στην τσέπη τους» τη βουλευτική αποζημίωση, αλλά «τα δίνουν για τις ανάγκες του αγώνα και του κινήματος και να μπορεί το ΚΚΕ να διαδραματίζει τον ρόλο του ως πρωτοπορία του αγώνα των εργαζομένων».
Για την έκθεση της Κομισιόν, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «η Κομισιόν είναι εδώ γιατί εδώ είναι τα μνημόνια, και η "μεταμνημονιακή εποχή", ο έλεγχος της δημοσιονομικής προσαρμογής και η εποπτεία με υπογραφή του κ. Τσίπρα και στα οποία έχει συμφωνήσει και ο κ. Μητσοτάκης».
Συμπλήρωσε ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει πως «πρέπει να συγκρουστούμε με αυτές τις πολιτικές και συνολικά με τις κατευθύνσεις της Κομισιόν», αλλά και πως μπορεί να υπάρξει συνολικά ανάπτυξη υπέρ των λαϊκών συμφερόντων και της ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών «με το λαό στην εξουσία και άλλο σύστημα, διότι χωρίς ριζικές αλλαγές θα βρισκόμαστε στα ίδια με το λαό να την πληρώνει πάντα».
Τέλος, ερωτηθείς για το ΜΕΡΑ25 του Γ. Βαρουφάκη σημείωσε ότι «χρησιμοποιείται, όπως και άλλα κόμματα, "διάττοντες αστέρες" πριν από αυτό, την τελευταία δεκαετία, ως ανάχωμα του προοδευτισμού, του ριζοσπαστισμού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης