Τελευταία Νέα
Διεθνή

NBC: Ο Trump απαγορεύει για πρώτη φορά την έπαρση της σημαίας των ΛΟΑΤΚΙ στις αμερικανικές πρεσβείες

NBC: Ο Trump απαγορεύει για πρώτη φορά την έπαρση της σημαίας των ΛΟΑΤΚΙ στις αμερικανικές πρεσβείες
Ο Trump επικρίθηκε έντονα καθώς πρόσφατα είχε δηλώσει ότι η κυβέρνησή του θα ηγηθεί μιας εκστρατείας για την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας
Αρνητική ήταν η απάντηση της κυβέρνησης Trump στο αίτημα πολλών Αμερικανικών πρεσβειών, προκειμένου να τους επιτραπεί η έπαρση της σημαίας του ουράνιου τόξου, για τον μήνα υπερηφάνειας του κινήματος ΛΟΑΤΚΙ.
Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο NBC News ,οι αμερικανικές πρεσβείες στο Ισραήλ, στη Γερμανία και στη Βραζιλία ήταν ανάμεσα σε εκείνες που είχαν υποβάλει σχετικό αίτημα η οποία απορρίφθηκε σε όλες τις περιπτώσεις προκαλώντας αντιδράσεις για την αρνητική στάση του αμερικανού προέδρου.
Κι αυτό γιατί πρόσφατα είχε δηλώσει ότι η κυβέρνησή του θα ηγηθεί μιας εκστρατείας για την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την τελευταία του απόφαση.
Από την πλευρά τους οι ακτιβιστές τον κατηγορούν ότι έχει υπονομεύσει τα μέτρα προστασίας των ομοφυλόφιλων, των αμφιφυλόφιλων και των διαφυλικών.
Η απάντηση της Ουάσιγκτον στο αίτημα ήταν ότι «οι πρεσβείες μπορούν να αναρτήσουν τη σημαία του ουράνιου τόξου μέσα στις εγκαταστάσεις τους, αλλά προκειμένου να γίνει επίσημη έπαρση πρέπει να πάρουν έγκριση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ».
Το γεγονός προκάλεσε αίσθηση, ιδιαίτερα στο Βερολίνο, καθώς ο Αμερικανός πρέσβης στη Γερμανία, Richard Grennel έχει δηλώσει ανοιχτά ομοφυλόφιλος.
«Μέχρι φέτος, η έπαρση της σημαίας με το ουράνιο τόξο τον Ιούνιο ήταν κάτι συνηθισμένο στις αμερικανικές πρεσβείες», ανέφερε πηγή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο CNN. Όμως, φέτος το αίτημα απορρίφθηκε. Οταν ρωτήθηκε εάν ενοχλήθηκε ο Grennel, η ίδια πηγή απάντησε: «Ναι. Αλλά είπε ΟΚ, τώρα θα υψώσουμε τη σημαία μέσα στην πρεσβεία, στο παράθυρο, στο μπαλκόνι, και αλλού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης